Ayvalık’ta bulunan Çiçek Adası, 105.000.000 fiyatıyla satışa sunuldu. İlanı görenler ise şok geçirdi.

Ayvalık’ın masmavi denizinin ortasında bulunan Çiçek Adası sahibi tarafından ilan sitelerinde satışa çıkarıldı. 105 milyon lira değer biçilen adaya talibin çıkması durumunda satışının gerçekleşeceğini belirten yetkililer yatırımcıların adaya özel bir ilgisinin bulunduğunu belirtti. Özellikle arap yatırımcıların adayla ilgilendiğini belirten yetkili “Çiçek Adası sahibi tarafından satışa sunuldu ilk etapta yuriçinden bir kaç talibi olan adaya şu anda ise Arap yatırımcıların ilgisi var. Zeytin Ağaçları ve harabe 3 adet binanın bulunduğu adamızda çok eski zamanlardan kalma 4 adet de su kuyusu bulunmaktadır” dedi

ADAYA OTEL YAPILABİLİR

Adanın turizm amaçlı da kullanılabileceğini belirten yetkili “Adamız turizm amaçlı iskana açılması durumunda 3.000 yataklı turistlik tesis yapılabilecek durumdadır. Adamızın en yüksek yeri 22 metredir ve zemin yapısı bu tür otellerin yapılması için uygun durumdadır. Adanın kısa zaman içerisinde el değiştirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Adanın satışa konulmasına tepki gösteren Ayvalık halkı ise yapılacak satışın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Adanın turizm amaçlı imara açılmasının da bir yıkım olacağını dile getiren vatandaşlar “Ayvalık bir değerdir, doğayla iç içe ve rski tarihi yapılarıyla adeta cennetten bir köşedir. Biz ilçemizin turizm ile katledilmesini istemiyoruz.” diye konuştu.