Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakanlığı ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir’e geldi.
Ticaret Bakanı Pekcan’ı Balıkesir Valiliğinde Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri karşıladı. Yücel Yılmaz ile beraber SKM’yi de ziyaret eden Pekcan ” Burada çok güzel bir sistem kurmuşlar. Balıkesir’in seçimleri kazanacağına inanıyorum” dedi.

Valilik makamında şeref defterini imzalayan Bakan Pekcan, makamda Vali Yazıcı’nın konuşması sonrası yaptığı açıklamada, “Ben de burada olmaktan dolayı bakanlığımız adına teşekkür ediyorum. Türkiye’yi doyuran üreten, aynı zamanda sanayici ve ayn ihracatçı il olacak inşallah Balıkesir. Ama üretimi bırakmadan ihraççı olacağız. Bugün Balıkesir’de güzel toplantılar yapacağız. Esnaf sanatkarlar ile bir araya geleceğiz. Sanayiciler ile bir araya geleceğiz. Sorunlarını dinleyeceğiz. Bakanlık mensuplarımız 2 gündür Balıkesir’de çalıştılar. Sanayiciler Ankara’ya gelmeyecekler. Bakanlık ayaklarına geliyor” şeklinde konuştu. Valilik ziyareti sonrası Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun makamında ağırladığı Bakan Pekcan Büyükşehir Belediyesinin şeref defterini imzaladıktan sonra, toplantı basına kapalı devam etti. Bakan Pekcan’ın programında yer almayan bir ziyaret de gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz’ın Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Bakan Pekcan, “Genç ve dinamik bir ekiple çalışıyorsunuz. Çok güzel sistemli bir çalışma yapıyorsunuz. Seçimi kazanacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Bakan Pekcan çalışmalarından dolayı Yılmaz’ı tebrik etti. Yılmaz da Bakan Pekcan’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çeşitli hediyeler takdim etti.

YÜCEL BAŞKANIN EKİBİ GENÇ VE DİNAMİK

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliğinde AK Parti Balıkesir Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Pekcan, “Başkanımız gibi ekibi de genç ve dinamik. Burada çokgüzel bir sistem kurmuşlar. Balıkesir’in seçimleri kazanacağına inanıyorum” dedi.

Bölgesel İstişare Toplantısı için Balıkesir’e gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti İl Başkanı
Ahmet Sağlam, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu eşliğinde
AK Parti Balıkesir Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

“KAZANACAĞINIZA İNANCIM TAM”
Seçim çalışmaları hakkında istişarelerde bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Başkanımız gibi ekibi
de genç ve dinamik. Burada çok güzel bir sistem kurmuşlar. Sizler gibi genç ve yaptığı işe gönülden
bağlı ekiplerle yol arkadaşlığı yapmaktan memnuniyet duyuyorum. Seçimi kazanacağınıza inancım
tam” dedi.

“ZAFER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Çalışmaları hakkında bilgiler veren Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan
Adayı Yücel Yılmaz ise “Dava arkadaşlarımızla birlikte Balıkesir’in zaferi için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ve Yücel Yılmaz, Bakan Pekcan’a tablo hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yöresel ürünler raflarda ayrılacak

Sonraki programında esnafla bir araya gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yöresel ürünlerin raflarını ayırma zorunluluğu getireceklerini açıkladı. Balıkesir’de il protokolü ve esnaf örgütleri ile öğle yemeğinde bir araya gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık olarak yeni çalışmalara imza atmaya hazırlandıklarını kaydetti. Bakan Pekcan, “Yeni iş yeri kuracak olanlara yeni sosyal güvenlik destek primi verildi. Ahilik üzerine bir sistem oluşturduk. Bu düsturu ilerletiyoruz. Esnaf ve zanaatkarlar sicil sistemini oluşturduk. E-ticaretin kolay olması ve güven vermesi yönünde ve e-ticaret güven damgasını oluşturduk. Birkaç tane mobil uygulama oluşturduk, çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz. Esnaf ve zanaatkarlarımız için markalaşma ve pazara giriş eğitimleri veriyoruz. Esnaflarımız için e-ticaret eğitimlerimiz oluyor. Yakın zamanda kadın girişimcilerimiz için 30 bin liraya kadar yaptıkları ticarette vergi muafiyetleri getirildi. Bizler bakanlık olarak her zaman yanınızda olduk, yanınızda olmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda perakende yasası ile ilgili çalışmalarımız var. Yöresel ürünleri kullandırma ve belli rafları bunlara ayırmak için zorunluluk getiriyoruz. Ayrıca bu zincir marketlerin kendi markaları ile değil, diğer markalar ile de ürün bulundurma zorunluluğu getiriyoruz. Ayrıca marketlerin hangi ölçekte ve mesafede açılması yönünde de çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Esnaflarla yemek yiyen Ticaret Bakanı Pekcan, daha sonra iş adamları ile bir araya gelmek için Balıkesir Sanayi Odası’na hareket etti.

İş adamlarıyla bir araya geldi

Balıkesir Sanayi Odası Rona Yırcalı Toplantı Salonu’ndaki toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Pekcan, Türkiye’nin ilk 10 yıldaki hedefinin yüksek gelir seviyesindeki ülkeler ligine girmek olduğunu ifade etti. Bu hedefe ulaşmanın yolunun daha fazla ihracat ve daha fazla katma değeri yüksek ürünler pazarlamaktan geçtiğini belirten Bakan Pekcan, “Bunu da sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Rekabetçi olduğumuz alanlarda daha fazla tasarıma, farklılaşmaya ve teknolojiye ağırlık vererek daha fazla rekabetçi olacağız” dedi.Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Bugüne kadar ihraç etmediğimiz ürünlerle ilgili yeni bir strateji ve yol haritalarımızı hazırladık. Bu planlarımızı da projelerimizi de 2019’dan itibaren devreye alacağız. Yeni ülkelerde, yeni pazarlarda, yeni ürünlerimizle yolumuza hep beraber, sizlerle beraber devam edeceğiz” diye konuştu Bakan Pekcan, gümrüklerin dijitalleşmesi ve şeffaflaşmasına son derece önem verdiklerini belirtti. Türkiye’nin, dünyada iş yapma endeksinde 17 sıra yükselip 43’üncülüğe, dış ticarette ise 29 sıra yükselerek 42’nciliğe geldiğini anlatan Pekcan, “İnşallah daha da hızlı yol alacağız. Gümrüklerde yetkilendirilmiş yükümlü statüsünü getirdik, 416 firmamız kendi ithalat, ihracatlarını kendi tesislerinde yapabiliyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Bakan Pekcan, bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar hakkında sanayici ve iş adamlarına bilgiler verdi. Toplantının basına kapalı kısmında ise Pekcan soruları cevapladı.
Bakan Pekcan ile birlikte Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı katıldı.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan 31 Mart’ta ilk defa oy kullanacak Berke Ülker’E sürpriz bir ziyaret yaparak doğum gününü kutladı. Bakan Pekcan ilk defa oy kullanacak olan Berke’ye yeni yaşında mutluluklar diledi.