Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Alanı’ndaki Çay Deresi’nde düzenli periyotlarla yapılması gereken bakımların Edip Uğur yönetimden sonra yapılmamasından dolayı binlerce pullu ve aynalı sazan göletlere nakledilirken, binlercesi de taşınma esnasında telef oldu.

 

BALIKESİR’İN GERDANLIĞIYDI

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur’un dönemin Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’yla yakın ilişkileri sonucunda Balıkesir’e kazandırılan Çay Deresi, Uğur’un başkanlığı bırakması sonrasında kaderine terk edildi.  Dönemin Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ‘Balıkesir’in gerdanlığı’ diyerek övdüğü Çay Deresi, Edip Uğur dönemi sonrasında rutin bakımları yapılmadığı için 2016 yılında dereye bırakılan binlerce pullu ve aynalı sazan göletlere taşınırken, binlercesi de taşınma esnasında telef oldu.

 

BALIKESİRLİLER BALIK TUTMA KEYFİNDEN MAHRUM KALDI

 

Edip Uğur’un “Balıkesirlilere Çay Deresi’nde balık tutma keyfi yaşatacağım” sözü sonrasında birçok kez balık tutma etkinlikleri gerçekleştirilen Çay Deresi son günlerde bakımsızlıktan dolayı kötü bir hal almıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetimi Çay Deresi’nde rutin bakımlarını gerçekleştirmediği Çay Deresi’nde Büyükşehir Belediyesi araçları temizlik çalışmalarına devam etmesine rağmen balıkların taşınmasından dolayı Balıkesirliler balık tutma keyfinden mahrum kaldı.