AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Sembol Medya Grubu’na yaptığı ziyaretinde değerlendirmelerde bulundu. Milletvekilleri, yerel yönetimler ve STK’ların uyumlu bir çalışma ortaya koyduğunu belirten Çelik, dev ulaşım projeleriyle birlikte önümüzdeki 10 yılda Balıkesir’in sanayi ve turizmde cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti.

 

 

Sembol Medya Grubu’na ziyaret eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik,  Balıkesir’in merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin yatırımları sonucunda önümüzdeki 10 yıl içerisinde daha iyi noktalara geleceğini kaydetti. Balıkesir’de milletvekilleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının uyumlu çalışmaları sonucunda önemli kazanımların elde edileceğini belirten Çelik, “ Balıkesir’de siyasiler, yerel yönetimler ve odaların uyumu şehrimize önemli kazanımlar getiriyor. Merkezi hükümetimizin yaptığı İstanbul-İzmir Otoyolu, Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale Otoyolu gibi dev yatırımlar Balıkesir’i odak şehir haline getirdi. Başta Çatalca-Gebze’ye sıkışan ve yeni bölge arayışında olan sanayi, ulaşım yatırımlarıyla daha ulaşılabilir hale gelen Balıkesir’e yönelecektir. Son birkaç yıl içerisinde Balıkesir’e yapılan dev sanayi yatırımları da önümüzdeki dönemde yapılacak olan yatırımların habercisi konumundadır. Biz iktidar milletvekilleri olarak yatırımların hızlı bir şekilde şehrimize kazandırılması için elimizden gelen gayreti ve çabayı gösteriyoruz” dedi.

 

TURİZMDE DE YILDIZIMIZ PARLAYACAK

Balıkesir’in sanayi yatırımlarının yanı sıra turizmde de önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, “  Bölgemize yapılan dev ulaşım projeleriyle turizm potansiyelimiz daha da ortaya çıkmaya başladı. Özellikle İstanbul-İzmir otoyolunun faaliyete geçmesiyle birlikte İstanbul’da yaşayan biri birkaç saat içerisinde Balıkesir’in turizm merkezlerinde olabiliyor. Önümüzdeki dönemde turizmde de yıldızımız parlayacak. Bunu en son Kurban Bayramı tatilinde görme fırsatımız oldu. Birçok vatandaşımız İstanbul-İzmir otoyolunu kullanarak Balıkesir’in turizm merkezlerine birkaç saat içerisinde ulaştı. Geçtiğimiz bayram tatillerinde olduğu gibi yollarda yoğunluk olmadı.  Gerek sanayi yatırımlarının Balıkesir’e kanalize olması gerekse turizm potansiyelinin daha da ortaya çıkmasıyla birlikte Balıkesir önümüzdeki 10 yıl içerisinde büyük yol alacaktır. Bu kapsamda Balıkesir, 2023 vizyonuna en çok katkı sağlayan illerin başında gelecektir” dedi.