Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

“BALIKESİR BU DAVAYA SAHİP ÇIKMALI”

Karaoğlan Mahallesi’nde sipariş götürmek için gittiği adreste E.Ö tarafından hunharca bıçaklanarak öldürülen kurye Ata Emre Akman cinayetinin ilk davası 28 Haziran’da Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Balıkesir kamuoyunun davaya sahip çıkmasını beklediklerini ifade eden Baba Erol Akman, “Bu dava bizim ailemizin davası olmaktan çıktı. Bu dava gelecekte Balıkesir’de üniversite okumaya gelecek çocuklar için, gençlerin sokaklarda güvende gezebilmeleri için herkesin davası olmalı. En çokta Balıkesir kamuoyu bu davaya sahip çıkmalı” dedi.

Karaoğlan Mahallesi’nde sipariş götürmek

Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak’ta sipariş götürdüğü adreste E.Ö tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybeden kurye Üniversite Öğrencisi Ata Emre Akman cinayetinin ilk davası 28 Haziran Cuma günü saat 09.30’da Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.   Katil zanlısı E.Ö. hakkında, ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Babası Orhan Ö. için de ‘Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, iki dosyanın birleştirilmesine karar verildiği öğrenildi.

ACILI BABA SEMBOL MEDYA’YA AÇIKLAMA YAPTI

11 Mayıs’taki gerçekleşen olayda hayatını kaybeden Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberlik Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman’ın babası Erol Akman, ilk dava öncesinde SEMBOL Medya’ya yaptığı açıklamayla Balıkesir kamuoyunu davaya sahip çıkmaya davet etti.  Balıkesir’de üniversite öğrencileri güven yaşayabilmeleri, kuryelerin işlerini güvenle yapabilmeleri için davadan çıkacak kararın önemli olduğunu kaydeden Erol Akman, “Konuyla alakası olmayan bir çocuk, bir üniversite öğrencisi, bir kurye Balıkesir’de bir kişi tarafından hunharca katledildi. Bu dava artık bizim ailemizin davası değil Türkiye’nin en çok ta Balıkesir’in davasıdır. Gelecekte üniversite eğitimi için Balıkesir’e gelecek çocukların Balıkesir’de güvenle dolaşabilmeleri için bu dosyaya Balıkesir sahip çıkılmalı. Kuryeler güvenle çalışabilmeleri için Valisinden, emniyet müdürüne, belediye başkanından tüm kent protokolü bu dosyaya sahip çıkmalı” dedi.