Balıkesir’in 20 ilçesinde asayiş denetimleri yapıldı.  Polis bölgesindeki sabit yol ve umuma açık yerler olarak iki aşamalı gerçekleştirilen denetimlerin sonucunda genel olarak huzur ve güvenin yerinde olduğu kaydedildi.

GÜVEN VE HUZUR OPERASYONLARI
Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Türkiye Güven-Huzur”  uygulaması kapsamında, Balıkesir’de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı. Emniyet birimleri 81 ilde koordineli olarak “sabit yol uygulaması” ve “umuma açık yer uygulaması” şeklinde 2 aşamalı denetim gerçekleştirdi. Balıkesir genelindeki operasyonlara, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube ve Özel Harekât polisleri katıldı.

ŞÜPHELİ ARAÇLAR DİDİK DİDİK ARANDI
Toplam 20 ilçede, farklı noktalarda polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Balıkesir merkez ve ilçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, şüpheli araçları durdurup kontrol ederken, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. 255 sabit uygulama noktalarında, ekipler şüpheli görülen kişilerde üst araması yaptı. Uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesilerek çekiciyle otoparka götürüldü. Umuma açık yer uygulaması kapsamında da denetlemeler yapıldı. Bu aralamalarda ise haklarında yakalama kararı bulunan kişiler yakalanarak yasal işlem yapıldı.

 

6 BİN 100 KİŞİNİN GBT’SİNE BAKILDI
Sabit yol uygulamasındaki denetimlere 177 ekip ve 594 personel katıldı. Yol ve umuma açık yer denetimlerinde 6 bin 100 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldı. 743 araç kontrol edilirken 43 aracın sürücülerine cezai işlem uygulandı, 10 araç ise trafikten men edildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 11 kişi yakalandı. Denetim sonucunda araçlara 18 bin 621 lira ceza uygulandı. Adli ve idari işlem yapılan 5 şahsa 1.295 TL. ceza uygulandı. 323 işyerinin kontrol edildiği denetimlerde 3 iş yerine idari işlem yapıldı.

 

DENETİM VE UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliği için başlatılan denetim ve uygulamalara bundan sonraki süreçte de devam edileceği, vatandaşların güvenlik güçlerine gerekli desteği vererek gördükleri aksaklıkları emniyet birimlerine bildirip el ele sorunların aşılmasına yardımcı olacaklarına gönülden inandıklarını bildirdi.