Ülkenin 2 kutupluluğa mahkum edilmek istendiğini söyleyen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal “Balıkesir dünden bugüne bizim izlerimizi taşıyor. Emeğimizin olduğu yerde Balıkesirli vatandaş mahkum değil, Demokrat Parti var” dedi

HALKIN YANINDA OLACAĞIZ

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir’e geldi. Büyükşehir Adayı Tuğba Güner’le halkın karşısında olacaklarını kaydeden Uysal, “Balıkesirli vatandaşlarımız mahkûm değil Demokrat Parti var” dedi.

2 KUTUPLULUĞA MAHKUM

“Bizim temel tezimiz Türkiye’yi 2 kutupluluğa mahkûm etmemek. Türkiye’de insanların alternatiflerini çoğaltmak amacıyla DP adı ve kırat amblemiyle milletimizin huzurundayız” diyen Uysal, yerel seçim- lerde Tuğba Güner’e oy istedi.

BALIKESİR’E EMEĞİMİZ OLDU

Balıkesir özelinde geçmişte Demokrat Parti ile büyük yatırımların yapıldığını hatırlatan Uysal “Balıkesir bizim dünden bugüne izlerimizin, emeğimizin olduğu yerdir” diye konuştu. Uysal, Balıkesirlilerden Tuğba Güner’e sahip çıkılmasını istedi.

“BALIKESİR’DE İZİMİZ VAR”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuğba Güner ile halkın karşısında olacaklarını kaydeden Uysal, “Balıkesirli vatandaşlarımız mahkûm değil Demokrat Parti var. ” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Balıkesir’e gelen Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.  DP İl Başkanı Tamer Alver, DP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuğba Güner, ilçe belediye başkan adayları ve partililerle birlikte Balıkesir’de ilçe ziyaretleri gerçekleştiren Uysal, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Demokrat Parti geleneğinin Balıkesir’e geçmişte önemli izler bıraktığını dile getiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “ Alışılagelmiş bir seçim süreci işlemiyor, 16 Nisan referandumu ister istemez siyasetin yapılış şeklini, mahiyetini ve rekabet şeklini değiştirdi. İttifakların önünü açtı. Bizim temel tezimiz Türkiye’yi 2 kutupluluğa mahkûm etmemek. Türkiye’de insanların alternatiflerini çoğaltmak amacıyla DP adı ve kırat amblemiyle milletimizin huzurundayız. Elbette her bölgenin kendine göre şartları ve öncelikleri var. Balıkesir özelinde ise dünden bugüne bizim izlerimizin, emeğimizin olduğu yerdir. Teşkilatlarımızla birlikte makul çoğunluğun sesi olabilecek alternatif üretmek için var gücümüzle çabalıyoruz. Balıkesirli vatandaşlarımız mahkûm değil Demokrat Parti var. ” dedi.

SİSTEMATİK BİR ÇÖKÜŞLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Türkiye’nin bir çöküş içerisinde olduğunu ve Demokrat Parti’nin bir alternatif olarak insanların huzuruna çıktığını kaydeden Uysal, “Türkiye’de çok şey değişiyor. Balıkesir’in bütünşehir yasasıyla yapısı değişiyor. Yerel yönetimler insanların doğumundan ölümüne kadar her noktada vatandaşa dokunan, hizmet üreten kurumlar haline geldi ve önemli bir hüviyete büründü. Bugün Türkiye adı konulmamış sistematik bir çöküşle karşı karşıya. Üretim değer zincirleri çökmüş.  İnanan insanlar kaynakları da yaratmasını bilir. Bu anlamda başta Tuğba Hanım ve inanan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim amacımız insanları cesaretlendirmektir. Demokrasi ve cumhuriyet cesur insanların rejimidir. Ancak cesur insanlar tarih yazar. Bunun örneği siyasi tarihimizde çoktur. Bu manada Ayvalık, Havran’da programlarımız vardı. Sonrasında diğer ilçelerimizde de faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Türkiye’deki siyasi yapı insanlarımızın beklentilerini karşılayabilmek anlamında tıkandığını görüyoruz. Bu bir basıncı da ortaya çıkartacaktır. Biz bu yerel seçimlerde insanlarımızın itirazının yükseltebilmek için fırsata dönüştürmek istiyoruz. Aksi takdirde insanlarımız arasına duvar örülmek isteniyor. Türkiye’nin özlemleri üzerinden değil de korkuları üzerinden dizilim olsun istiyorlar. Oysa Türkiye kendi alternatiflerini bilen, kendi fırsatlarını bilen kapasitelerini yükseltmek zorunda. Önümüzde iki seçenek var; demokrasi, hukuk, ekonomi anlamında Türkiye üst üste lig düşecek ya da tarihi yürüyüşüne devam ettirerek çıtasını yükseltecek” dedi. Öte yandan ziyaretin gerçekleştiği gün oynan Balıkesirspor- Afyonspor maçı öncesinde Balıkesirspor taraftarı aynı zamanda Afyon Milletvekili olan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’a Balıkesirspor atkısı hediye etti.