Huzurun ve sakinliğin şehri olarak öne çıkan Balıkesir’de son günlerde meydana gelen asayiş olaylarındaki artış dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde bir kişi öz kızının öldürürken bir diğer vicdanları yaralayan olay ise yeni doğmuş bir kız çocuğunun sokağa atılması oldu.

 

ASAYİŞ OLAYLARI ARTTI

Balıkesir’de son günlerde yaşanan asayiş olaylarındaki artış dikkat çekiyor. Bu zamana kadar huzurun ve sakinliğin şehri olarak öne çıkan Balıkesir’de her gün başta cinayet vakaları olmak üzere asayiş olayları ardı ardına yaşanmaya başladı. Asayiş olaylarındaki artışla ilgili açıklama yapan Psikiyatrist Dr. Bekir Ceylan, ekonomik ve sosyal sorunların öfke patlamasına neden olduğunu belirtti.

 

ÖZ KIZINA 15 KURŞUN

Geçtiğimiz günlerde Havran’da öz kızının otomobiline arkadan çarpıp yoldan çıkardıktan sonra 15 el ateş ederek öldüren babanın işlediği cinayet hafızalardaki yerini korurken bir diğer kan donduran olayda Edremit’te yaşanmıştı. Edremit’in Tuzcumurat Mahallesi’nde yeni doğmuş bir kız çocuğu vicdansızlar tarafından beze sarılarak sokağa atılması vicdanları sızlatmıştı.

 

SEBEBİ ÖFKE PATLAMASI

Balıkesir’deki asayiş olaylarındaki artışla ilgili açıklama yapan Psikiyatrist Dr. Bekir Ceylan, “Balıkesir’de asayiş olaylarında yaşanan artışın nedeni toplumun öfke patlamasıdır. İnsanlar ekonomik ve sosyal yaşamdaki sorunlarını, olumsuz düşüncelerini şiddetle ifade ediyor. Ekonomik sorunlara bağlı olarak sosyal ilişkilerde de bozulmalar ortaya çıkıyor. Bu sorunlar üst üste binince şiddeti doğuruyor” dedi.