Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıl sonunda tamamlanacak 700 metre uzunluğundaki Çay Deresi Rekreasyon Projesi ikinci etabı için uygulamaya koyacağı projeyle Avlu’dan sonra kentte ikinci gerdanlığı takacak. Kepsut ve Dereboyu Caddeleri üzerinde hızla istimlak çalışmasını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Hamidiye Camisi’nden, BM 75.Yıl Gençlik Merkezi’nin karşısındaki akaryakıt istasyonuna kadar olan bölgedeki tüm binaları yıkıp Çay Deresi’nin ikinci etabının yanına dev bir park yapacak.

DSİ tarafından yapımına başlanan Çay Deresi Rekreasyon Projesi’nin ikinci etabı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yıl sonuna kadar Akıncılar Mahallesi ve Birleşmiş Milletler 75.Yıl Gençlik Merkezi arasındaki 700 metre uzunluğundaki alanın yapımı tamamlanması beklenirken, bölgenin yeni bir çehre kazanması adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de Kepsut Caddesi ve Dereboyu Caddesi’nde istimlak çalışmalarını sürdürüyor. Balıkesir Büyükşehir’in kamulaştırmalarıyla Kepsut ve Dereboyu caddesi betondan arındırıp ıslah edilen Çay Deresi’nin yanında dev bir parka dönüşecek.

ISLAH ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Avlu Yaşam ve Aktivite Merkezi’nde birinci etabını tamamladığı Çay Deresi Rekreasyon Projesi’nin ikinci etabı Akıncılar Mahallesi ile Birleşmiş Milletler 75.Yıl Gençlik Merkezi arasındaki 700 metrelik kısımda devam ediyor.  DSİ tarafından Çay Deresi’nin içinde yapılan genişleme ve ıslah çalışmalarında büyük mesafe katledilirken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de bölgenin yeni bir çehreye bürünmesi adına projenin civarında istimlak ve kamulaştırma çalışmalarını başarıyla yürütüyor.

KAMULAŞTIRMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi kapsamında ikinci etabın geçtiği Kepsut Caddesi ve Dereboyu Caddesi’ndeki yapı varlığı kaldırılıp bölgeye büyük bir yeşil alan kazandırmayı amaçlanıyor.  İlk olarak Hamidiye Cami’nin yanı başında yer alan fidancılarla anlaşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, fidancıların ardından anlaşmaya vardığı binaları yıkmaya başladı. Birleşmiş Milletler 75.Yıl Gençlik Merkezi’nin karşısında yer alan akaryakıt istasyonundan başlayıp Kepsut ve Dereboyu Caddeleri üzerindeki yapıları yıkıp bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek yeşil alan uygulaması yapacak Büyükşehir Belediyesi, sosyal donatı alanlarının yanı sıra ara yollar ve köprü uygulamalarıyla bölge trafiğini rahatlatacak kritik hamlelerde yapacak.

ŞAHİN: BALIKESİR’E YAKIŞIR BİR PROJE OLACAK”

Çay Deresi Rekreasyon ikinci etap projesinin Balıkesir’i modern bir kent kimliği kazandıracak büyük projelerin bir parçası olduğunu belirten AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “Çay Deresi Rekreasyon projesinin ikinci etabı geçtiğimiz haftalarda başladı.  Dere içerisindeki genişleme ve ıslah çalışmaları kadar çevrede yapılacak çalışmalarda büyük önem arz ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ikinci etabın olduğu Kepsut Caddesi ve Dereboyu Caddesi’nde projenin önemine ve büyüklüğüne yakışır bir çevre düzenlemesi yapacağız. Bu iki cadde üzerindeki yapıları kamulaştırıp, bu bölgeyi yapıdan arındırarak Balıkesir’imize büyük bir yeşil alan kazandıracağız. Birleşmiş Milletler 75.Yıl Gençlik Merkezi’nin karşısındaki benzin istasyonundan, Hamidiye Camisi’ne kadar olan bölümde kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta Hamidiye Camisi’nin yakınındaki fidancılarla anlaşma yoluna gittik ve bu alanları boş hale getirdik. Sonrasında anlaştığımız bina sahipleri oldu. Kamulaştırma sonrasında yıktığımız binaların yerleri şu anda boş duruyor. Adım adım diğer bina sahipleriyle de anlaşma yoluna gideceğiz. Amacımız mizanpajıyla, ara yollarıyla, yeşiliyle Balıkesir’e prestij bir alan kazandıracağız” dedi.

BALIKESİR’E DEĞER KATACAK

Çay Deresi Rekreasyon Projesi’nin ikinci etabının diğer önemli projelerle entegre bir proje olduğunu ifade eden Mehmet Birol Şahin, “İkinci etap çalışmaları sadece dere içindeki çalışmalarla sınırlı kalmayacak. Yeşil alan oranını yükseltmeyi düşündüğümüz bölgede ayrıca trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için ulaşımla ilgili dokunuşlarımız olacak.  Bu projeyi tamamladığımızda bir sonraki adım Akıncılar Projesi olacak.  Bu projenin adımlarını önümüzdeki dönemlerde atmaya başlayacağız. Zağnos Paşa Meydan projesinden, cephe güzelleştirmelerine, meydanlardan, çevre düzenlemelerine kadar yaptığımız tüm çalışmalar Balıkesir’e modern kent kimliği kazandırmak içindir” dedi.