Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı ve Yönetim Danışmanı Murat Karacan, devam eden Stratejik Plan Katkı toplantılarına dair açıklamalarda bulundu.  Karacan, stratejik plan katkı toplantılarını, herkesin paydaş görülerek ortaya konulmasından dolayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

 

 

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı ve Yönetim Danışmanı Murat Karacan,  Büyükşehir Belediyesi’nin farklı ilçelerde gerçekleştirdiği Stratejik Plan Katkı toplantılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Balıkesir’in geleceğinin doğru planlanması adına yapılan toplantıların faydalı geçtiğini dile getiren Karacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ İleriyi gören sivil liderlere ve iradelerine en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, Büyükşehir Belediyesinin Stratejik Plan Katkı Toplantılarına katılım göstermekteyiz. Toplantıların sayesinde, şehrin bütün katmanlarının bir araya gelmesi sağlanmakta ve geleceğin Balıkesir’ine şekil verilmeye çalışılmaktadır.  Toplantıları düzenleyen ekibin, soru sormadan yaşamaya devam eden bir vatandaş profili istemedikleri göze çarparken, aynı zamanda, Balıkesir halkının tüketici tanımından çıkarılması için bir çaba da sarf edildiği gözlemlenmektedir. İstenilenin üretici de olabilen ve çözüm önerilerini lafta bırakmayacak bir vatandaş profili olduğunu söylemek mümkündür düşüncesindeyiz. Ayrıca bir diğer önemli noktada şudur; Vatandaş paydaş olarak görülmesinden dolayı, bu plana katkı sunarken Balıkesir’in ayağına gelmiş olan yeni fırsatı kaçırmamasına da çağrıda bulunmaktadır. Balıkesir halkı, 21. Yüzyılın bütün basamaklarına ilişmek, dünyanın sürdürdüğü uygarlık yolculuğunda olunması gerektiğinin altını çizmektedir.

YENİ DÜŞÜNCELERİ ORTAYA ÇIKARACAK

Balıkesir’in 21. Yüzyıldaki konumunu belirleyecek bu stratejik toplantıların yeni düşünceleri ortaya çıkaracağını vurgulayan Karacan, “ Böyle bakıldığı zaman görülen ise; Balıkesir’in kendi Rönesansını yapmaya hazır olduğudur.  Toplantılarda binlerce soru soran vatandaşın aradığı cevap; 21. Yüzyılda Balıkesir’in ve tabii ki ülkemizin dünyadaki yerinin neresi olacağıdır.  Biz, Stratejik Plan Katkı Toplantılarının, Balıkesir adına dünya ile bağlantı kuracak yeni düşünceler üreteceği kanaatini taşımaktayız. Stratejik Planın sunulması ve sonrasında uygulamaya konulmasında nasıl bir dünya vizyonuna yol açacağını hep birlikte göreceğiz.  Katkı sunan bütün vatandaşların temel isteğinin; topallayan bir Balıkesir olmadığının da altını çizmek ve eklemek zorundayız” dedi.