Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BALIKESİR LİSESİ KINALI KUZULARINI UNUTMADI

Çanakkale cephesinde vatan savunması esnasında keşşaf birliği şehit olan Balıkesir Lise, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ncu yıldönümü kapsamında geleneksel yürüyüşü gerçekleştirdi.

Çanakkale cephesinde vatan savunması

Çanakkale Savaşı’nda vatan savunmasına katılan keşşaf (izci) birliğinin tamamı şehit olan Balıkesir Lisesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ncu yıldönümünü geleneksel programıyla andı. Balıkesir Lisesi keşşaflarının Çanakkale Savaşı’na katılımını temsil eden törende dönem kıyafetleri giyen öğrenciler, okulun önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından Kızılay Caddesi üzerinden Balıkesir Valiliği’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bando takımının da yer aldığı yürüyüşte öğrencilerin cepheye uğurlanmaları canlandırdı. Balıkesir Lisesiler Derneği, sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve öğrencilerin de yer aldığı yürüyüşte vatandaşlar öğrencileri alkışladı.
Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek, Çanakkale’ye cepheye giden keşşafların şehit olduğunu ve okulun iki dönem mezun vermediğini ifade etti. Balıbek dernek olarak düzenlenen etkinlikle ilgili olarak da “Balıkesir Liseliler Derneği olarak 2017 yılında ilk kez başlattığımız kınalı kuzularımız olan Çanakkale Şehitlerimizi savaşa uğurlama törenimizi yine Balıkesir halkıyla, okulumuzun mezunlarıyla, dernek üyeleriyle gerçekleştiriyoruz. Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 84 kınalı kuzumuzu rahmetle anıyoruz. Onların anısına biz de tarihimize sahip çıkmak, geleceğimize güzel bir anı bırakmak amacıyla bugünü mizansen olarak gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.