Balıkesir’de polisin arama yaptığı şüpheli araçta tarihi eser ele geçirildi. ‘Tevrat’ isimli tarihi eser objesinin piyasa değerinin 2,5 milyon dolar olduğu, olayla ilgili 1 polis, 1 muhtar ve 1 müteahhittin gözaltına alındığı bildirildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, İzmir’den bir araç içerisinde tarihi eser getirildiği istihbaratı aldı. Hemen harekete geçen ekipler, İzmir yolu üzerinde bulunan uygulama noktasında söz konusu şüpheli aracı durdurdu. Yapılan kontrollerde piyasa değerinin 2.5 milyon Amerikan Doları olduğu değerlendiren “İbranice altın yaldızlı Tevrat” objesi ele geçirildi.

POLİS-MUHTAR-MÜTEAHHİT
KOM Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda tarihi eser ele geçirilen şüpheli araçta bulunan polis memuru M.K., mahalle muhtarı F.E. ve müteahhit A.E. isimli 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar hakkında, “2863 SKM” suçundan işlem yapıldığı, olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

KİME GÖTÜRÜLÜYORDU?
Değeri dudak uçuklatan ‘Tevrat’ objesinin İzmir’den kim veya kimlerden nasıl temin edildiği ve bu ikibuçuk milyon dolarlık tarihi eserin kimler tarafından satın alındığı konusu ise bilinmiyor.