Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BALIKESİR’DE 198 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

Balıkesir’de anaokulu, ilk-orta ve lise dengi okullarda eğitim gören 198 bin öğrenci yarıyıl karnelerini aldı. Vali İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve protokol 2023-2024 eğitim yılının ilk döneminin son gününde Karesi Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu’nda öğrencilere karne dağıttı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Anaokulu, ilk-orta ve lise dengi okullar için 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Balıkesir’de bin 23 okulda 198 bin öğrenci yarıyıl karne heyecanı yaşadı. İlk dönemin son eğitim-öğretim gününde Vali İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve protokol üyeleri Karesi Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu’nda öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilere karnelerinin yanı sıra hediyeler veren protokol üyeleri, tatilde öğrencilerin kitap okumalarını ve dinlenmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “İlimiz genelinde 1023 okulumuzda, 198 bin öğrencimiz ile 17.042 öğretmenimiz 19 Ocak itibariyle 2 hafta sürecek ara tatile girecekler. Yarıyıl tatilinde emeklerinizin karşılığını aldığınızı hissetmenizi diliyor; tatil boyunca dinlenmenizi, eğlenmenizi ve ailenizle birlikte güzel vakit geçirmenizi temenni ediyorum. Yarıyıl tatili hem dinlenmek hem de kendimizi gelecek döneme hazırlamak için önemli bir fırsattır. Ayrıca, tatil döneminde de öğrenmenin devam etmesi gerektiğini unutmayın. Kitap okuyarak, kendinize bir hobi edinerek öğrenmeye devam edebilirsiniz. Böylece daha donanımlı bir şekilde ikinci yarıyıla başlayabilirsiniz. Eğitim Sürecinde En Büyük Destekçimiz Sevgili Velilerimiz,

Çocuklarımızın tatil boyunca dinlenmeleri ve enerjilerini yenilemeleri çok önemlidir. Bu nedenle, uyku düzenlerine özen göstermeleri ve yeterli uyku almaları gerekmektedir. Ayrıca, tatil boyunca çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını korumalarını sağlamak için kitap okuma saatleri belirleyerek hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağlayabilirsiniz. Çocuklarımızla birlikte zaman geçirmek için farklı aktiviteler planlayabilirsiniz. Sinemaya gitmek, müze ziyareti yapmak veya yürüyüşe çıkmak gibi etkinliklerle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tatil boyunca çocuklarımızın sağlığı ve mutluluğu sizin elinizde. Umarım keyifli ve verimli bir tatil geçirirsiniz. Eğitim Ailemizin Yapıtaşları Kıymetli Meslektaşlarım, Öğrencilerimizin hayatlarında önemli bir rol oynuyor, onları geleceğe güzelce emanet edebilmek için yoğun çaba harcıyorsunuz. Bir dönem boyunca öğrencilerimizi eğitmek, onlara bilgi ve beceriler kazandırmak için büyük bir özveri ve sabırla çalıştınız. Eğitim süreci oldukça zorlu olabilir ancak sizlerin kararlılığı ve fedakarlığı sayesinde öğrencilerimiz iyi bir eğitim almaya devam ediyorlar. 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminde öğrencilerimize verdiğiniz emekler ve özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLA