Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BALIKESİR’E SOFRA GELİYOR!

Balıkesir’e Avlu’dan sonra Sofra geliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sosyal hayatına damga vuran Avlu projesi sonrasında Balıkesir’in gıdasını tek elden satılacağı projenin detaylarını paylaştı. Kent Meydanı projesi içerisinde yer alan tarihi askeriyeye ait sosyal tesislerin bulunduğu bölgeye dev bir Balıkesir gıda çarşısı kurulacak. Balıkesir’in 50 çeşit peynirinden, zeytinine, ekmeğinden, zeytinyağına kadar il genelindeki üretilen gıdaların satılacak projenin ismi ise Sofra olacak.

Balıkesir’e Avlu’dan sonra Sofra

Ahmet Kot Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ‘Yeryüzü Konuşmaları’ söyleşi serisinin konukları Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz oldu. “Kültür Üreten Şehirler” adlı söyleşide yerel yönetimlere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  kent merkezine kurmayı planladıkları dev gıda çarşısının detaylarını paylaştı.

 

BU SOFRADA BEREKET VAR!

 

Balıkesir’in tescilli 50 peynirinden, zeytinine, zeytinyağına, et ürünlerinden bütik lezzetlerine varıncaya kadar satışının olacağı kapsamlı bir gıda çarşısı için kolları sıvadıklarını belirten Başkan Yılmaz, projenin adının da Sofra olacağını belirtti. Projenin kent merkezindeki askeriyeye ait iki sosyal tesisin bulunduğu noktada olacağını kaydeden Yılmaz, “ “Kent merkezinde tarihi iki tane askeri sosyal tesis var. Biz burayı askeriyeden istedik, kendilerine gösterecekleri yerde anahtar teslim yeni bir tesis yapma sözü verdik. Bu tesisi yapana kadar da 4 yıldızlı bir oteli askeriyenin kullanımına tahsis ettik.  Şu anda eyleme başlıyoruz. Bu hafta meydanı açmaya başlıyoruz. Meydan açıldığı istasyon, tren garımız, sanat evimiz ve aynı zamanda Atatürk ve Kuvayi Milliye hikayemizi anlatan tarihi bir müze yapacağız. Askeriyeden devraldığımız yerlere Sofra diye tabir ettiğimiz; Balıkesir’in tarihinden bu yana gelen bütün yiyecekleri satın alabilecekleri bir yer yapacağız. Altında otoparkları olacak. Yeni yapacağımız yerler tarihi binaların aynı versiyonu olacak. Böylece Balıkesir’in esnaf çarşısı olacak. Balıkesir’e gelenler peyniri, zeytini, zeytinyağını nereden bulacağım diyenler o ürünleri buradan alacaklar.