Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BALIKESİRLİ’NİN SIRTINA DEV BORÇ YÜKÜ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı birinci birleşimine 2024 yılı için 3 milyar lira kredi kullanılmasıyla ilgili gündem maddesi ve Ramazan Bayramı’nda personele dağıtılan 10 bin çikolatanın alımında usulsüzlük yapıldığı iddiası damgasını vurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi

Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı hizmetlerin finansmanı için AK Parti’nin ret oylarına rağmen CHP’nin oylarıyla 3 milyar lira kredi yetkisi aldı. AK Parti Grup Başkanvekili Yasin Sağay, 3 milyar liralık kredinin geri ödemesinin 5 yıllık faiziyle birlikte 10 milyar 500 milyon lirayı bulacağını belirtti. Ahmet Akın başkanlığında toplanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en önemli gündem maddesi yeni yönetimin 2024 yılındaki belediye hizmetlerinin finansını sağlamak için 3 milyar lira tutarında kredi kullanılmasıyla ilgili meclise sunduğu rapor oldu.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılındaki altyapı-üst yapı yatırımlarının finans kaynağını oluşturmak için talep edilen 3 milyar liralık kredi talebi AK Parti’nin ret oylarına rağmen CHP’nin oylarıyla kabul edildi.

KREDİ BORCUNUN FAİZİYLE 10 MİLYON 500 MİLYON LİRA

Talep edilen kredi miktarının 3 milyar lira olmasına rağmen yıllar içerisinde bu miktarın Balıkesirlilerin sırtına daha büyük miktarlarda yük bindireceğini ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Yasin Sağay, “3 milyar lirayı 5 yıllık vadeyle alsanız 10 milyar 500 milyon lira geri ödemesi var. Sizin yaptığınız hesaba göre olursa borç 3 milyar lira değil 10 milyar 500 milyon lira oluyor. Belediye binasına asılan 15 milyar liraya göre bakarsak bu borç miktarı da 3 milyar lira değil 5 yılda 10 milyar 500 milyon lira oluyor. Hesap net bir şekilde ortada. 10 milyar 500 milyon lira mı borçlanma yapacağız 3 milyar lira mı borçlanma yapacağız. Biz belediyenin borcu 3 milyar 500 bin lira dediğimizde şişirilmiş rakamlarla 15 milyar lira borç çıkartıyorsunuz” dedi.

PERSONEL ÇİKOLATALARINDA HEM ZARAR HEM USULSÜZLÜK İDDİASI

AK Parti Grup Başkanvekili Yasin Sağay’ın gündeme taşıdığı bir diğer iddia ise Ramazan Bayramı’nda belediye personeline dağıtımı yapılan çikolataların alımıyla ilgili oldu. Yücel Yılmaz döneminde 2 milyon 100 bin lira ihale edilen 10 bin kutu çikolatanın alım ihalesini Genel Sekreter Naki Çetin’in iptal ettirdiğini belirten Yasin Sağay, ihale iptali sonrasında CHP’li belediyenin 10 bin kutu çikolatayı 3 milyon lira aldığını ve kurumu 900 bin lira zarara uğrattığını ayrıca söz konusu alım işinin ihalesiz yapıldığını iddia etti.

900 BİN LİRA DAHA FAZLAYA İHALESİZ ALIM

Sağay, “Naki Bey göreve geldiğinde tüm ihaleler iptal ediliyor. Bunların arasında Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 8 bin personelimize dağıtılacak çikolata ihalesi de var. 2 milyon 100 bin liraya biz 10 bin adet çikolata ihalesine girmiş, itiraz süresini bekliyorduk. Kutusu 210 liraya geliyordu. Başkan sonra talimat veriyor, ben personelimin ayağına gideceğim diye. Personele çikolata alın diyor. İhaleyi iptal ettiler. Siz alın da biz gereğini yaparız diyorlar. 300 liradan 10 bin tane çikolata alıyorlar. Sonra Ahmet Başkan çıkıyor televizyonda babalarının çiftliği gibi çikolata almışlar diyorlar. Sen seçileli 50 gün oldu 3 milyon liralık çikolata aldın, artı KDV 3 milyon 500 bin lira.

YÖNETEMEYECEKSENİZ ANAHTARI PASPASIN ALTINA KOYUN!

Biz bu belediyeyi 5 yıl boyunca yönettik. Verilemeyecek, söylenemeyecek alınamayacak bir hesabımız yok. Hiç uzatmaya gerek yok bizim 11 tane şirketimiz var. 11 şirketimizde Personel A.Ş ve Balsu’nun sosyal güvenliğe olan borcu 900 bin lira. Bu borcu da 11 şirketin alacaklarını ve vereceklerini yazsak 12 milyon lira artıda. Bunların gayrimenkulleri, arsaları hariç. Biz bunları yapamayacağız, bu bütçe bize ağır geldi, rakamlardan korktuk, ekip olarak çekiniyoruz, biz rüzgâra göre sağa-sola gidiyoruz diyorsanız akşam giderken paspasın altına anahtarı koyun” dedi.