DİSK Genel-İş Sendikası Balıkesir Şubesi’ni ziyaret eden Demokratik Sol Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber “Burası benim evim. Sizler benim kardeşimsiniz. Kent Meclisleri ile Balıkesir’i birlikte yöneteceğiz” dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri çalışmaları kapsamında dün DİSK/Genel-İş Sendikası Balıkesir Şubesi’ni ziyaret eden DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber Balıkesir’in mevcut yönetim tarafından yanlış yönetildiğini VİZYON PROJE adı altında Balıkesir’in geleceğinin yandaşa peşkeş çekildiğini ifade etti.

“HESABINI SORACAĞIM”

Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve temsilcilerle bir araya gelen Kanber gördüğü ilgiden dolayı da teşekkür etti.

Müteahhide % 11 ile arsaları veren BALTOK hemen kapatılacağını söyleyen Kanber “Mevcut yönetim %11 ile kendi arsalarını müteahhide verebilir mi? Veremez. Bunlar Balıkesir’in otuz yıl geleceğini peşkeş çekmiş. Hepsini hesabını soracağım.

Bir VİZYON PROJE’de Çamlık Tepesi Rekreasyon alanı yapım işi. 110 milyona ihale et sonra para yok masalıyla ihaleyi iptal et. Aynı işi BALTOK’un müteahhidine 160 milyona ver. Bu nasıl ticaret? Balıkesir’in değerlerini kimlere peşkeş çeliyorsunuz? Bu projede TEKNOKENT’i iptal ediyorsun ya da işine gelmiyor. Helikopter pisti yapıyorsun iznin yok. Hangar mesafen tutmuyor. Buradan yüksek gerilim elektrik hattı geçiyor ne helikopter pisti yapması?” diye konuştu.

“RANTÇILARIN OYUNLARI BOZULACAK”

Çamlık’ta bir tane ağaç kalmadığını, her yerin beton yığını olduğunu belirten Tamer Kanber mevcut yönetime “Bu kadar vicdansız mısınız?” diye yüklendi.

Çamlık projesinde 5000 kişilik cami olduğunu hatırlatan DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yapmayın ne olur. Cuma günleri İncirlik cami bile anca doluyor. Paşa camiindeki sevap ile çamlık tepesindeki sevap farklı mı? İnsanlar namaza orya nasıl gidecek? Belediye ring seferimi düzenleyecek? Bu kadar hesapsız iş mi yapılır? Balıkesir’in parası buralara mı çarçur edilecek? Hepsinden hesap soracağım. Aklıma gelmiyor değil. Zamanında Atatürk Parkı çelik duvarlarla çevirmiştiniz. Çim ekilirken ne hikmetse. Çim mi ekildi, tarihi eser mi götürüldü bilemedik.

Hepsinden hesap soracağım. Asla şüpheniz olmasın. VİZYON PROJE deyip Balıkesir’i soymuşlar. Ben de bunlara diyorum ki BALTOK kapanacak, yaptıklarının hesabını vererek. Tamer Kanber’de 2. kapıdan sonrasını imara açacak. Kabakdere’deki rantçıların oyunları bozulacak. Herkesin bilgisi olsun.” ÜMİT ULUS