Balıkesir’de devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle çevre ilçelerde ve kırsal alanda kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken yer yer elektrik ve telefon kesintileri de yaşanıyor.

Hafta sonu başlayan kar yağışı bugün de devam ediyor. Balya-Gönen arasındaki karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle araç trafiğine tamamen kapandı. İki ilçe arasında ulaşım sağlanamıyor. Öte yandan,
Manyas-Gönen karayolunda da kar yağışı nedeniyle trafik yavaş işliyor. Bunların dışında Dursunbey, Bigadiç, Kepsut, Savaştepe, Balya, Gönen ilçelerinin bazı kırsal mahallelerinde yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor.  Körfez bölgesinde de Kazdağları ve Hanlar Mevkii’nde yine kar yağışı nedeniyle aynı şekilde yer yer ulaşımda sıkıntılar yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan, kar yağışı Balıkesir merkezde etkili olmazken il genelinde ciddi anlamda bir olumsuzluğun meydana gelmediği, acil çağrı merkezi ve ilgili birimlere kar yağışına bağlı bir olumsuzluğun iletilmediği öğrenildi. Bu arada, ilgili kamu birimlerine bağlı tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğu kaydedildi.