Bandırma’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gözler balık tezgâhlarına çevrildi. Aylardır beklenen çinekop balık tezgâhlarında yerini aldı

Bandırmalı Balıkçı Samet Arat, Bandırma’da soğuk havaların etkili olması nedeniyle balıkta bolluk beklediklerini belirtti. Soğuk hava nedeniyle sardalye ve hamsi sürülerinin birbirinden ayrıldığını ve hamside bolluk yaşandığını söyleyen Arat, “Haftalardır beklenen çinekop yavaş yavaş çıkmaya başladı ancak havalar yeterince soğumadığı için bol değil. Çinekop tezgâha kilosu 450-500 liraya geldi. Ancak çinekop için bir 20 gün daha var. Önümüzdeki günlerde çinekop miktarı artarsa bu fiyat düşebilir. Hamsideki bolluk devam ediyor. Hamsi yağlandığı için daha da lezzetli olmaya başladı hamsinin kilosu da 50-70 lira arasında değişiyor.”dedi.

“SOĞUK HAVALAR İLE BİRLİKTE BALIKTA BOLLUK BEKLİYORUZ”

Sardalye sezonunun yavaş yavaş kapandığını belirten Arat, “Sardalye için bu ay son. Sardalye’nin 1 ay içinde hem miktarının hem de yağ oranının azalmasını bekliyoruz. Az miktarda da olsa mercan balığı çıkmaya başladı. Halkımız ızgaraya uygun balık istiyorsa mercan tercih edebilir. Izgara için uygun ve lezzetli bir balık. İstavrit de bol çıkıyor ve tezgâhlarda 50-70 lira arasında yerini alıyor. Havaların soğuması balık bolluğu için önemli bir faktör olsa da fırtına olması işimizi bozabiliyor. Fırtınaya bağlı olsa da soğuk havalar ile birlikte balıkta bolluk bekliyoruz.”diye konuştu.

Bu hafta Bandırma Balık Hali’nde hamsi kilo 60-80 lira, istavrit kilo 50-70 lira, çipura tane 100, levrek tane 80-120 lira, somon kilo 250 lira, karides kilo 120 lira, sardalye kilo 70-80 lira, çupra tane 80, torik tanesi 500 lira (ortalama 3 kilo), kolyoz tane 100 lira, mercan kilo 180-200 lira civarında satılıyor.