Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye’nin kilitlendiği İstanbul seçimi sonrasında 20 ilçe belediye başkanıyla masaya oturacaklarını belirtip “ Şehrinizin sahipleri sizsiniz. Biz bunu kabul ediyoruz” sözleri CHP’liler tarafından alkışlandı.

 

 

Zaman zaman tansiyonun da yükseldiği meclis toplantısında CHP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın daire başkanlarından gelen istek yazılarının meclis gündemine alınmasını talep etmesine AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, Belediye Kanunu ve Meclisi Çalışma Yönetmeliğinde böyle bir hakkın olmadığını belirtti. Tartışmanın devam etmesiyle birlikte Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Partili Mehmet Birol Şahin’e sözlü olarak satıştı.

 

BAŞKAN YILMAZ’DAN

ORTAK ÇALIŞMA VURGUSU

Hep tartışmalar ve kavgalarla öne çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde haziran ayı toplantısında dikkat çeken bir olay yaşandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın konuşması CHP Grubu tarafından alkışlandı. Türkiye’nin kilitlendiği İstanbul seçimi sonrasında 20 ilçe belediye başkanıyla tek tek masaya oturacağını kaydeden Yücel Yılmaz,  Şehrinizin sahibi sizsiziniz. Biz bunu kabul ediyoruz” sözleri CHP’liler tarafından alkışlandı. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beraber hareket edeceğiz. Sizlerle beraber ortak stratejik plan yapacağız. Balıkesir’i şiir gibi yöneteceğiz. Siyaseti karıştırmadan yöneteceğiz. Bize Balıkesirliden başkası yardım edemez. Hepimiz Balıkesirliyiz. Biz bu şehirde çocuklarımızla beraber yaşıyoruz. Doğru işler yapacağız. İsraf yapmayacağız. Kaliteli iş yapacağız”

 

HER ŞEY OYBİRLİĞİYLE GEÇSİN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarında ortak akıl vurgusunda bulunan Yücel Yılmaz, “ Burada mecliste aklımıza fikir geldi gibi değil, Masaya oturduğumuzda karar verelim, burada sadece kaldırıp indirme işini yapalım. Her şey oy birliğiyle geçsin. Kavgayı stratejik plan yaparken yapalım. Beş yıl boyunca alacağımız kararlar oy birliğiyle geçsin. 6 AY EV ÖDEVİ Bunu yapabilir miyiz, yapmamız lazım. Çünkü Balıkesir diğer şehirlerden geri kalıyor. Altı ay boyunca çok toplantı yapacağız. Ondan sonra herkes ödevini alacak. Allah’ın izniyle lokomotif hareket ettikten sonra Balıkesir’i kimse durduramaz”