Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde düzenlenen Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi, yoğun katılımlı açılış programıyla başladı.

Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonundaki açılış programına; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdür Cengiz Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programında daha sonra Üç Viyolonsel ve Piyano konseri gerçekleştirildi. Necatibey Eğitim Fakültesi hakkında kısa tanıtım filminin gösteriminin ardından kongrenin açılış konuşmalarında ilk olarak Düzenleme Kurulu adına Kongre Başkanlarından Prof. Dr. Hülya Gür, katılımcılara kongre hakkında kısa bilgiler verdi.
Daha sonra Rektör Yardımcısı ve Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk konuşmasına fakültenin tarihi önemi hakkında bilgiler vererek başladı. Kökleri Karesi Darülmuallimine uzanan; Halil İnalcık, Sebahattin Ali, İlhan Berk gibi aydınların yetiştiği okulun, Türkiye’de öğretmen yetiştirmede en eski kurumlardan birisi olduğunun altını çizen Baştürk, 50 bini aşkın mezunun, ülkenin dört bir yanında eğitim öğretim çalışmalarına katkı verdiğini belirtti.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)