Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BAÜN Hastanesi’ne Uluslararası Sertifika

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi bünyesinde bulunan Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi, Avrupa Moleküler Genetik Kalite Ağı (EMQN) tarafından, “Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanseri (Doku)” hizmetinde uluslararası düzeyde sertifikalandırıldı.

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi bünyesinde

BAÜN Hastanesi Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi, T.C. Sağlık Bakanlığından hem sitogenetik hem de moleküler ruhsatını almasının üzerinden geçen 2 yılda, tüm denetimleri başarıyla geçti. Merkez tarafından aynı zamanda özellikli testlerde Avrupa Moleküler Genetik Kalite Ağı’na (EMQN) başvurular gerçekleştirildi. Merkez, EMQN tarafından, “Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanseri (Doku)” hizmetinde uluslararası standartlarda geçerli, kaliteli ve doğru raporlarıyla sertifikalandırıldı.

Konu hakkında, Mesul Müdür ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar, Merkez Sorumlusu Tıbbi Genetik Uzmanı Doç. Dr. Hilmi Bolat, Teknik Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Esener ve Doç. Dr. Ayla Solmaz Avcıkurt bilgiler verdi. EMQN kuruluşunun, kaliteli bir hizmet sağlamak ve sürdürmek isteyen herhangi bir laboratuvar için gerekli olan Dış Kalite Değerlendirmesi (EQA) hizmetleri sağlayıcısı olduğuna dikkat çeken yetkililer; kurumun tanısal genomik testlerde profesyonel kaliteyi ve uygun analitik ve yorumlayıcı performansı destekleyerek laboratuvarların doğru ve güvenilir test sonuçları sağlamasına yardımcı olan bilimsel bir organizasyon olduğunu söyleyerek, BAÜN Hastanesi bünyesindeki laboratuvarın, EGFR, BRAF ve KRAS hedefe yönelik varyantlar için ‘Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanseri (Doku)’ hizmetinde uluslararası standartlarda geçerli, kaliteli ve doğru raporlarıyla EMQN (Avrupa Moleküler Genetik Kalite Ağı) tarafından sertifikalandırıldığını belirtti.

Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezinde; otizm, nörogelişimsel gecikme, infertilite (kısırlık), habitüel abortus (tekrarlayan gebelik kayıpları), kanser gibi pek çok alanda değerlendirmeler ve tetkikler yapılmaya devam ediyor. Merkezde ayrıca, ISO 15189 Tıbbi Laboratuvarların Akreditasyonu çerçevesinde başlatılan çalışmalar da devam ediyor.