Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASKİ ve 14 ilçe belediyesinde yetkiyi elinde bulunduran Bem-Bir-Sen Balıkesir Şubesi, olağan genel kurulunu bugün gerçekleştirecek. Geride kalan 4 yılda başarılı çalışmaların altına imza atan Şube Başkanı Cenk Davulcu, olağan genel genel kurulda aday olacak.

Bem-Bir-Sen Balıkesir Şubesi, yeni yönetimi ve başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASKİ olmak üzere 14 ilçe belediyesinde de yetkili sendika olan Bem-Bir-Sen’de mevcut başkan Cenk Davulcu, yeniden aday olacak. Geride kalan 4 yılda başarılı sendikacılık çalışmalarıyla takdir toplayan ve birçok sosyal sorumluluk projesini de hayata geçiren Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Cenk Davulcu ve ekibi bir dört yıl daha hizmete talip olacak. 4 yıllık dönemde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Bem-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Cenk Davulcu, “Bem-Bir-Sen Balıkesir Şube Yönetim Kurulu’nca 2014-2018 tarihleri arasında; ilimiz sınırları içerisinde bulunan toplam 20 ilçe ile Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü çalışanlarımız adına sosyal denge tazminatı sözleşmesi çalışması yapılmış yetkili olduğumuz kurumlarda sözlemeler imzalanmış, bu sosyal denge sözleşmeleri genel olarak taban aylık katsayısı baz alınarak imzalanmış, taban aylık katsayısına yılda 2 defa zam gelmek suretiyle genel olarak sözleşme arışları bir nevi otomatiğe bağlanmıştır. Büyükşehir, BASKİ, Karesi ve Altıeylül Belediyelerini kapsayan anlaşmalar yapılarak yemek kartlarına geçiş yapılarak çok ciddi bir kazanım elde edilmiştir.  Değerli delegasyon bu anlaşmalar yapılırken önce mevcut yemekhanelerin kapatılması için mücadele edilmiş, ilk önce tarafımıza olumsuz olarak belirtilen görüş neticesinde aşçılar ve lokantacılar odasıyla işbirliği içinde yemekhaneler kapatılması yönünde basın açıklaması yapılarak çözüme ulaştırılmıştır” dedi.

ÜYELER İÇİN BİRÇOK KAZANIM ELDE ETTİ

Bem-Bir-Sen Balıkesir Şube yönetimi olarak birçok yeni kazanımın altına imza attıklarını kaydeden Davulcu, “ Yemek paralarının belirlenmesinde Büyükşehir Belediyesi örnek alınacağı gerçeği ile dönemin mali hizmetler ve insan kaynakları başkanlarının teklif bile sayılmayacak 4 TL gibi komik bir rakamı çeşitli girişimlerle 12.80 TL’den başlatmış olup bugün itibari ile hiçte küçümsenmeyecek yemek yenebilecek rakamlara ulaşması sağlanmıştır. İl genelinde üyelerimizin haklarının hukuki boyutta aranması noktasında toplamda, şube başkanlığımızın girişimleri ile sendikamız tarafından 51 adet dava açılmış ve 51’de 51 kazanımla sonuçlanmış. Yine üyelerimiz ile ilgili sevk edildikleri disiplin kurullarında 21 adet cezanın kaldırılması, 7 adet bir alt cezanın verilmesi olarak savunmaları yapılmıştır. Yine Şubemizce her layıkıyla düzenlenen iftar programlarında yer yıl ortalama 1600 kişiye iftar yemeği verilmiştir.  Bayramlarda üyelerimize kolonya ile çikolata hediye edilmiştir. Sendikamıza ulaştırılan davetiyeler için düğün, doğum gibi güzel olaylarda çiçek gönderilerek katılım sağlanmış, hastalıklarda üye ve üye yakınlarımız ziyaret edilmiş, cenazelere de katılım sağlanmıştır.  Üyelerimizin il dışına çıkışlarında konaklama için yer sağlanmış, il dışında okuyacak çocukları için mümkün olduğunca yurtlara yerleştirilmeleri sağlanmıştır” dedi.