AK Partili beş milletvekili, 24 Haziran seçimleri sonrasında dün ilk defa bir araya gelip basın mensuplarının önüne çıktı. 3 saate yakın süren toplantıda milletvekillerinin verdiği mesaj ise; kolektif hareket etme bilinci ve Balıkesir’e yeni yatırımlar kazandırmak oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir, 24 Haziran seçimleri sonrasında ilk defa toplu halde basın mensuplarının karşısına çıktı. Bir önceki dönemde görev yapan 4 milletvekilinin parçalanmış görüntüsünün aksine birlik-beraberliğin ve ortak hareket etme refleksinin kısa sürede yerleşmiş olduğu gözlenen AK Partili 5 milletvekili, basın karşısında da başarılı bir sınav verdi. Birlik-beraberlik mesajının verildiği toplantıda, beş milletvekili Balıkesir için ortak hareket ettiklerinin mesajını verdi.

ÇELİK: “BALIKESİR’İ VE SİYASETİ BİLİYORUZ”

Toplantının moderatörlüğünü ve açılış konuşmasını yapan AK Parti Milletvekili Adil Çelik, 24 Haziran seçimleri sonrası ilk defa beş milletvekilliğinin bir araya gelip basın toplantısı düzenlediğine dikkat çekip, AK Partili milletvekilleri olarak önceliklerinin Balıkesir’e hizmet etmek olduğunu kaydetti. Çelik, “24 Haziran memleketimiz için de AK Parti için de zorlu bir süreç oldu ve 5 vekil çıkardık. Bunu birçok kişi beklemiyordu. Kendi partililerimiz bile beklemiyordu. Bu kadro, teşkilatla birlikte çalıştık, gayret ettik. Halkımız bizleri seçti. Balıkesir önceliği olmak üzere ülkemiz için hizmet ediyoruz. Balıkesir’i ve siyaseti bilmeyen kimse yok. Hepimiz teşkilatın içindeniz. Düsturumuz bize verilen nöbeti en iyi şekilde tutmak. Balıkesir’le ilgili ne projeler var? Hangi projeler devam ediyor? Hangi projelerin takip edilmesi gerekiyor? Siyasetteki en büyük hatalardan biri, gelen kişi tarihi kendinden itibaren başladığı yanlışına düşmesidir. Geçmişe ait hafıza kayboluyor. Bunu kaybetmemeye çalışıyoruz. Parti içinde arkadaşlarımız var, hizmet ediyorlar. Milletvekillerimiz de yabancı kişiler değil Balıkesir’i biliyorlar. AK Parti’yi biliyorlar, şehri biliyorlar, projeleri biliyorlar, yapılması gerekenleri biliyorlar” dedi.

ÇELİK: “TÜRKİYE AK PARTİ’YLE BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞMUŞTUR”

24 Haziran seçimlerinden sonra döviz ve finans üzerine oynan oyunlara rağmen Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini dile getiren AK Parti Milletvekili Adil Çelik, “ Seçimden önceden başladı ve seçimden de sonra da yükselişe geçen döviz ve finanstaki hareketlilik; hiçbir mantıklı gerekçesi olmayan bir finansal saldırı altında kaldı ülkemiz. O bizi sıkıntıya soktu. Ancak dövizde rayına oturmaya başladı. Sonrasında faizlerin makul seviyelere inmesini bekliyoruz. Döviz yükseldiği, Türk lirasının değer kaybettiği bugünlerde ihracatımız rekor kırdı. Bu da yapılan tüm saldırılara rağmen Türk ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunun kanıtıdır. Muhtıralarla, Anayasa Mahkemeleriyle, kapatma davalarıyla, Gezi Olaylarıyla ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere denemedikleri yol kalmadı. Son olarak parayı kurşun gibi kullanıp, bir saldırı yapmaya çalıştılar. Yel kayadan ne alır? Türkiye artık o kadar kolay operasyon çekilecek ülke olmaktan çıkmıştır. Emir-komutayla yönetilecek bir ülke olmaktan çıkmıştır. Türkiye, AK Parti’yle tam bağımsızlığına kavuşmuştur. Tam bağımsızlık ekonominizin güçlü olmasıyla, ordunuzun güçlü olmasıyla mümkündür. Girdiğimiz her seçim çok önemlidir çünkü tüm seçimlerde elde ettiğiniz kazanımlar bir seçimde yok olabiliyor. Daha önceki kazanımlarınızın bir anlam ifade etmesi için bir sonraki seçimi de kazanmanız gerekiyor. AK Parti, devletle milleti birleştirme projesidir. Burada oturanların hepsi milletin ta kendisidir ” dedi.

 

ÇELİK: “BALIKESİR BÜYÜK DEĞER OLACAK”

İzmir-İstanbul Otobanı, Çanakkale Köprüsü ve diğer vizyon projelerinin tamamlanmasıyla Balıkesir’in önünün açılacağını belirten Çelik, “Otoban 2019 içinde açılacak. 2023 yılında yetiştirilmesi düşünülen Çanakkale Köprüsü de tamamlanırsa Balıkesir tutamayacaksınız. Balıkesir, üzeri toz tutmuş ama üzeri silindiğinde pırıl pırıl parlayacak bir değer haline geldi. Her şeyin en güzeli biz de. Balıkesirli işadamlarımız Balıkesir’e yatırım yapsınlar. Balıkesir önümüzdeki dönemin en büyük değeri olacaktır. Havalimanı konusuna gelince kasım ayı sonunda bitmesi bekleniyor. Bir önemli konuda uçakların tarifeleri. Milletvekillerimizle bu konuyu takip ediyoruz. Uygun saatlerde uçuş olmasını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

 

SUBAŞI: “BİZ BEŞ VEKİL HEPİMİZ BİRİMİZ”

Belediye Başkan adaylarının belirleme süreciyle ilgili bilgi veren AK Parti MYKY Üyesi ve Milletvekili Yavuz Subaşı, “Biz beş milletvekili hepimiz birimiz felsefesiyle ortak hareket ediyoruz. Ortak akılla hareket ediyoruz. Adaylarda Genel Merkezin yapacağı istişareler sonucunda belirlenecek. Adayların devam edip-etmeyeceği yönündeki çalışma henüz neticelenmedi. Biz bunu tüm belediye başkanlarının da adaylık müracaatı olmuş gibi kabul edeceğiz. Diğer adaylarda gerekli şartları taşıdığında müracaatlarını gerçekleştirecekler. Ortak adayla ilgili bir açıklama yapılmadığından dolayı aldığımız bir karar yok. Genel Merkezimizin mevcut adaylarla ilgili kamuoyuna açıklandıktan sonra bizimde adaylarla ilgili düşüneceğimiz isimler olacaktır” dedi.

 

AYDEMİR: “CUMHURBAŞKANININ TALİMATI ÜRETİCİYE ÖNCELİK VERİLMESİ”

Yörsan’ın konkordato ilan etmesiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Milletvekili Mutlu Aydemir, “Yörsan firmasının konkordato ilan etme sürecine girdiği ve bu doğrultuda çalıştıkları bilgisi geldi. Seçim bitip göreve geldiğimiz günden bu yana sahada çalışan, kırsalda, mahallelerde karşılaştığımız sorunları raporlayıp Ankara’da çözüm bulma arayışı içerisindeyiz. Yörsan’la ilgili bilgi geldi ve biz vekiller Meclis’te bir toplantı yaptık. O gün içinde Tarım Bakanımız ve Ticaret Bakanımızı toplantıya çağırdık. Akşamına bir rapor oluşturuldu. Bir gün sonra Tarım Bakanlığından bir ekip buraya gelerek, inceleme yaptı. Sonrasında yapılan görüşme sonucunda konkordato ilanın derhal yapılmasına karar verildi. İkinci olarak alacaklar konusunda neler yapılabilir onu konuştuk. Konkordato öncesindeki alacaklar konkordato kapsamına giriyor. Konkordato sürecinden önceki alacaklar için konkordato işleyecek. 3-6-12 aylık bu dönemin çabuklaştırılması için bir ödeme planı istenildi. Konkordato ilan edildikten sonrasında yapılan süt alımları için de derhal ödeme yapılması istendi. Bunun yanı sıra firmaya alacakları indirimli değil tüm faiziyle birlikte üreticilere vermesi için taahhüt alındı. Cumhurbaşkanının talimatı da üreticiye öncelik verilmesi yönünde oldu” dedi.

 

UYGUR: “VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Balıkesirli vatandaşların her an kendilerine ulaşabileceğini dile getiren AK Parti Milletvekili Belgin Uygur: “24 Haziran millet bize bir görev emanet etti. Sonrasında hukukçu olmam münasebetiyle adalet komisyonunda görev aldım. İlk etapta OHAL kanunu yerine geçecek, bir kanun teklifimiz vardı. Yeni yasama yılına başladık. Öncelikle bize iletilen konulardan biri de uzman çavuşların özlük hakları.  Toplumun çeşitli kesitlerinden öneriler var. Telefonlarımız her zaman açık. Bizler hem komisyonların yetkili kurullarında hem partimizin yetkili organlarında hem Meclisi’mizde vatandaşlarımızdan gelen taleplerin takipçisiyiz” dedi.

 

CANBEY: “EDREMİT’E TEMATİK ÜNİVERSİTE YAPACAĞIZ”

Körfez Bölgesi’ne yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey ise; “Ekonomik sıkıntılar olmasına rağmen devlet yatırımları devam ediyor. Örneğin: Edremit Devlet Hastanesi’yle ilgili ihale yapım aşamasına gelindi. 220 yataklı devlet hastanesi olarak planlandı ama şimdi 300 yatağa çıktı. Arsasını da değiştirmek istiyoruz. Edremit’teki hastane modüler sistemle yapılacak. İlerleyen dönemlerde bu hastanenin yanına ilaveler yapılabilecek. Edremit’in ihtiyacını karşılamakla ilgili bir gayretimiz var. Şehir planlamasıyla ilgili kısmı daha öncesinden yapılmış olsaydı daha iyi olabilirdi. Bunun yanı sıra Edremit’le ilgili süs bitkilerine yönelik bir organize sanayi bölgesi yatırımı gündemde. Burhaniye’yle Edremit arasına yapılması planlanan bu projeyle 1000 kişiye istihdam sağlanacak. Proje Tarım Bakanlığı tarafından onaylandı. Önümüzdeki dönem hızlı bir şekilde faaliyete geçecek. Doğalgaz projesini herkes biliyor o süreçte devam ediyor. Birde Körfez Üniversitesi’yle ilgili çalışmalar var. Bununla ilgili süreci takip ediyoruz. Buraya tematik üniversite olacak. İçerisinde turizmin, gastronominin, zeytinciliğin olacağı tematik bir üniversiteyi bölge için düşünüyoruz.  Üç aylık süreçte vekillerimizle boş durmadık ve dersimize iyi çalıştık.” dedi.