Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Birliği Odası(BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde hem vatandaşın rahatça alışveriş yapması hem de esnafın işlerinin hızlanması için Milli Kuvvetler Caddesi’nin 3 gün boyunca trafiğe kapatılması yönünde girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

 

Bayramların esnaf camiası için farklı bir önemi olduğunu ve işlerinin hareketlendiğini belirten Erdem, ayrıca Genel Başkanları Pendevi Palandöken’in bayramda AVM’lerin bir gün kapatılması önerisine de sıcak baktıklarını vurguladı. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:”  Bayramlar toplumumuzun özel günlerinin başında geliyor. Esnafımız içinde bu günlerin anlamı farklı oluyor. Bu günlerde insanlar alışveriş yapıyor ve esnafımızın işleri hızlanıyor. Özellikle çocukları giydirmek onların istediklerini almak bir anlamda büyüklerin görevi oluyor. İnşallah esnafımızın da beklentilerine cevap verebilecek bir bayram yaşarız” dedi.

HEM VATANDAŞ HEM ESNAF MEMNUN

Bayram öncesi hafta sonu ve arife günü Balıkesir’in en işlek Caddesi Milli Kuvvetler Caddesi’nin araç trafiğine kapatılması için belediyeye girişimlerde bulunduklarını kaydeden BESOB Başkanı Fehmi Erdem, geçtiğimiz yıllarda da yapılan uygulamanın hem vatandaşı hem esnafı mutlu ettiğini söyledi. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bizim çarşı diye tabir ettiğimiz Milli Kuvvetler Caddesi bayram öncesinde en hareketli bölge oluyor. Bu özel günlerimizde çok çok yoğunluklar yaşıyoruz. Trafiğimizin, belediyemizin önderliğinde gerekli müracaatlarımızı yaptık. Son üç-dört yıldır uygulamaya koyduğumuz ve hem vatandaşın hem esnafın mutlu olduğu Milli Kuvvetler Caddesi’nin trafiğe kapatılması uygulaması bu bayramda da yapacağız. Esnafımızda insanlarımızda rahat bir şekilde bayrama hazırlanacak. Bayramda bir gün AVM’lerin kapanmasına yönelik Genel Başkanımız Pendevi Palandöken’in bir önerisi oldu. Bu öneriyi esnaf teşkilatı olarak destekliyoruz ve gerçekleşmesini diliyoruz. Esnafımız az da olsa rahatlar. Yetkililerde bu sese kulak verir ve esnafımız için güzel bir uygulama olur” dedi. ÜMİT ULUS