Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BESOB’UN YENİ BİNASININ TEMELİ ATILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (BESOB) yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Balıkesir’de 53 bin esnafa hizmet verecek BESOB yeni hizmet binasının açılışına yoğun katılım gerçekleşti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından

Paşaalanı Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda yapımına başlanan BESOB yeni hizmet binasının temel atma törenine; AK Parti Genel  Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, MHP Karesi İlçe Başkanı Mustafa Bilsem, AK Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Türkiye’nin farklı illerinden oda başkanları, bürokratlar ve esnaf teşkilatının temsilcileri katıldı.

ERDEM: 53 BİN ESNAFA HİZMET VERECEK

Balıkesir’de 53 bin esnafa hizmet verecek yeni hizmet binasının esnaf teşkilatına hayırlı olmasını dileyen BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “Bugün burada Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliğinin yeni hizmet binasının temelini atmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bizleri yalnız bırakmayan TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’e, TESK Yönetim kurulu üyelerine ve Türkiye’nin dört bir yanından buralara kadar gelen Birlik Başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu hizmet binası, il genelinde 53 bin esnaf ve sanatkarımıza daha iyi hizmet vermek için tasarlanmıştır. Esnaf camiamızın sayısını artırmak, yeni işyeri açacak esnafları bilgilendirmek ve eğitmek için içerisinde eğitim sınıfları, Sicil işlemlerinin gerçekleştirileceği teknolojik sicil bölümü, İdari işlemlerin yapılacağı yönetim bölümü, çok amaçlı toplantı salonları ile üyelerimizin ve odalarımızın eğitim, seminer, bilgilendirme toplantıları gibi faaliyetlerini gerçekleştirecekleri salonlar, Avrupa Birliği eğitimleri ve hibe Projeler için oluşturulmuş eğitim alanlarından oluşmaktadır. Hiçbir güzel şey kolay elde edilmiyor” dedi.

ERDEM: “YÜCEL BAŞKAN ESNAF VE SANATKARLAR İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPTI

Desteklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür eden BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “Dört yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ile Esnaf Evi yapımını görüştüğümüzde, Başkanım teşkilatımız için ne yapılması gerekirse üstleneceklerini ve Esnaf sanatkâr için her fedakarlığı yapacaklarını söyledi. Bunun için sizlerin huzurunda Yücel Başkanımıza teşekkür ederim. Fakat evdeki hesaplar çarşıya uymadı, Dünyanın bile hiç beklemediği Bir Pandemi süreci başladı, neredeyse 2 sene bütün dünya bununla uğraştık. Pandemi sürecinin bitmesi ile süreç yeniden başladı, yerin bulunması, imar durumu, alt komisyon kararı, komisyon kararı, Meclis kararı, askı süresi derken bu işler epey zaman alıyor, sizlerde bilirsiniz.  Bizler, bunlarla uğraşırken hayal bile edemeyeceğimiz hepimizin içini yakan 11 ilimizi yerle bir eden depremle uyandık. Bütün ülke maddi manevi tüm gücümüzü deprem bölgemize harcadık. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, kurum kuruluşlar, STK’lar ve tüm halkımız bir bütün olarak depremin acısını sarmaya çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Geldik bugüne, uzun uğraşlar ve emekler sonucunda temel atma töreninde bir aradayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’a, Büyükşehir Belediye Meclisine, Karesi Belediyesine ve Büyükşehir Belediye personeline çok çok teşekkür ederim. Yeni hizmet binamızın başta Esnaf ve Sanatkarımıza , Balıkesir halkımıza hayırlı olmasını diler , bu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

PALANDÖKEN: “İLK İMDADA YETİŞEN YÜCEL BAŞKAN OLDU”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem döneminde yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür eden  TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken konuşmasında “Pandemi sürecinin ardından yaşanan asrın felaketinde benim de bölgem olan Malatya ve Adıyaman gibi 11 ilin en çok yıkım alan bölgesinde Balıkesirlilerin adını ve Balıkesir Çarşısı’nı kurup esnafa emanet etti. Sadece Balıkesir’i değil bütün Türkiye’yi yasa boğan ve ilk imdada yetişen Başkanların başında Yücel Başkan oldu. Biz de bu mübarek ramazan ayında bir kez daha teşekkür etme fırsatı bulduk. Bugün de burada esnafımız adına bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Ankara’da da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da TESK için Türkiye’nin gözbebeği Ankara’da 75 dönüm bir alanda hizmet binası desteği yaptı. Biz TESK olarak da elimizden geleni yapacağız. Önemli olan maneviyat, güç vermek sadece para vermek değil, gönül vermek, hizmet vermek, hizmet aşkıyla ‘bismillah’ deyip başlamak. Bu memlekete taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Hepinizi Allah’a emanet ediyor yeni hizmet binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

YILMAZ: “BURASI FEHMİ ABİYE NASİP OLDU”

Balıkesir esnafı için kalıcı ve sağlam bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir’in kronikleşmiş sorunlarını çözdüklerini belirtti. Sadece yıkan değil imar yapan belediyeyiz. Burası sorunlu bölgeydi, 110 parsel vardı, toplam 18 binin üzerinde hissedarı var, vefat eden, problemli yerler var. Biz irade koyup bu sorunu çözdük. Balıkesir duyarlılığını ilk defa gösterdi. Burayı çözdükten sonra Karatepe’yi çözdük. Orada 35 bin metrekare olan yeşil alanı Genel Başkan Yardımcımızın yardımıyla Bakanlığa ilettik 70 bin metrekareye çıkarttık. Karayollarının yanına yan yol yaptık. 1998 imara planlanmış yerleri bugün yapmak nasip oldu. Çevre Yolu, şehrin ana merkezine gidiyor, altın ringi tamamlıyoruz. Bu Balıkesir’in 1990’lı yılların hayali. Burası da Fehmi abiye nasip oldu. İnşallah burasının da anahtar teslimini de çok kısa sürede yaparız. Biz bunu ilk amfitiyatronun oraya planlamıştık. Burasının biteceğini görünce daha sağlam, daha uzun vadeli olsun diye yaptık. Bazıları 100 proje yapacağım diye çıkıyor bunun 20’sini 30’unu yapıyor. Biz 100 proje diye yola çıktık 1000 proje yaptık. Pandemi, deprem gibi olaylar yaşanmasına rağmen Balıkesir’in makineleri durmadı, personeli, başkanı durmadı.  Allah’ın izniyle de milletin huzuruna alnımız açık, projelerimizle onların karşısına çıkıyoruz” dedi.

UYGUR: “EN KISA ZAMANDA AÇILIŞ KURDELESİNİ KESECEĞİZ”

Balıkesir’in birçok kronikleşmiş sorunun çözüme kavuştuğunu kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ise “Esnaflarımız için hayırlı olsun. En kısa zamanda açılış kurdelesini de birlikte keseceğiz. Balıkesir’in kronikleşen, çözüm noktasında sorun olan birçok konuyu bugün an itibariyle çözüme kavuşturmuş olduk. Çevre yolu, Çay Deresi, gibi projelerimiz var. Geçtiğimiz dönem Balıkesir’in milletvekilleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın belediyecilikte tecrübesiyle şehrimizin potansiyelini ortaya çıkartıyoruz” dedi.