Halka açık olarak kurulduğu 1966 yılından bu yana sendikalı iş yeri olan BEST A.Ş ile Türk Metal Sendikası Balıkesir Şubesi arasında toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşma sonucunda işçilere yüzde 26.30 ücret artışı yapılacak

 

Geçtiğimiz günlerde BEST Yönetim Kurulu’nun kararı ile yapılacak olan 3 yıllık zam kapsamındaki çalışmayı kabul etmeyen işçiler grev yoluna gitmişti. Bu sonucun ardından BEST yönetimi ise Lokavt kararı alarak görüşmelerden sonuç alınamadığını kamuoyuna yazılı açıklama ile bildirmişti.

 

Dün yapılan Sendika ve BEST yönetimi arasındaki toplantıda uzlaşma sağlandı. Yeniden üç yıllık bir süre için imzalanan anlaşmaya göre işçilere yüzde 26.30 ücret artışı yanında 18 değişik konudaki sosyal yardımlara da enflasyon oranında artış yapıldı. Ayrıca, Türkiye’de sadece BEST A.Ş’ de uygulanan kıdeme bağlı ücret artışı genişletilerek devam ettirildi.

 

Sektörün ve ülkenin zor ekonomik şartları içinde işveren tarafından yapılan fedakarlık 1000’den fazla çalışanı mutlu etti.