Susurluk ilçesinde beton mikseri yük treni ile çarpıştı. Mikserin hurdaya döndüğü kazada şans eseri ölen olmazken sıkışan mikser sürücüsü itfaiye tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Trenin iki makinisti ise hafif yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede ayakta tedavi edildi.

Kaza önceki gece saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Balıkesir-Bursa karayolunda Susurluk çıkışındaki Bandırma kavşağındaki olayda Abdulrezzak Taşkın’ın kullandığı 16 NTB 02 plakalı Teknik Beton isimli firmaya ait bir beton mikseri Eti Maden’e ait bor cevheri taşıyan yük trenine çarptı.  Meydana gelen kazada devrilen beton mikserinin sürücüsü Abdulrezzak Taşkın mikserin olduğu tankerin içerisindeki şoför mahallinde sıkıştı. Makinistler Levent Zeytin ve Seçkin Demirdağ’ın da yaralandıkları kazayla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye ve kolluk kuvveti sevk edildi.

SIKIŞAN YARALIYI İTFAİYE KURTARDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Susurluk Grup Amirliği ekiplerinin kısa sürede intikal ettikleri olay yerinde sıkışan mikser sürücüsü itfaiye görevlilerinin başarılı müdahalesiyle kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan makinistlerin ayakta tedavi edilip taburcu oldukları öğrenildi.

YENİ OTOYOL İNŞAATINA BETON DÖKTÜ

Kazanın, beton mikserinin Balıkesir-Bursa karayolunun Susurluk-Bandırma yol ayrımındaki İstanbul-İzmir yeni otoban inşaatına beton döktükten sonra boş olarak dönüşü sırasında hızla girdiği hemzemin geçitteki yük trenine çarpması sonucu gerçekleştiği kaydedildi. Kaza nedeniyle bir süre bekleyen yük treni olay yerinin temizlenmesinin ardından yoluna devam etti. Beton mikseri ise hurdaya döndü. Şans eseri kimsenin ölmediği kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.