Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksekokulunda, Bigadiç’in yerel markalarından olan ve kozmetik ürünleri ile ihracat çalışmaları bulunan Kristal Kozmetik’in şirket ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çeri’nin konuşmacı olduğu girişimcilik konulu konferans düzenlendi.

Bigadiç Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte; Bigadiç Meslek Yüksekokulu Müdür V. Bülent Duman, akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı. Girişimcilik dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Semih Çeri, iş hayatına dair tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Aynı zamanda Bigadiç Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı mezunu olan Semih Çeri, öğrencilere geleceğe dönük hedefler belirlemeleri gerektiğini ve hayatta risk almasını bilerek girişimci ruhla hareket etmelerini önerdi. Hayal kurmanın önemli olduğunu ama hayalperest olmamak gerektiğini belirten Çeri, şirket kurma süreçlerinde girişimcilerin izlediği iş fikri oluşturma, iş modeli geliştirme ve finansal destek veren kurum ve kuruluşlara başvurma süreçleri hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.
Etkinliğin sonunda Bigadiç Meslek Yüksekokulu Müdür V. Bülent Duman, sektör-üniversite buluşmalarının öğrencilerin girişimci karakterlerinin oluşumunda doğru rol modeller belirlemeleri noktasında faydalarına değinirken, konuşmacılara ve katılımcılara da teşekkürlerini iletti. Semih Çeri de etkinliğe katılanlar arasından dört öğrenciye şirketleri tarafından üretilen kozmetik ürünlerden hediye etti.