Balıkesir’in gözde eğitim kurumu Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı TÜBİTAK Bilim Fuarı Etkinliğini yoğun katılım ile gerçekleştirdi.

Proje yürütücülüğünü Biyoloji Öğretmeni Burcu GÜLER’in yaptığı fuar kapsamında aralarında bölgesel ve ulusal derece alan 3 projenin de yer aldığı farklı disiplinlerde toplam 30 adet 4006 projesi sergilendi. Projeler, 27 danışman öğretmenin nezaretinde 64 öğrencinin özverili çalışmaları sonucu ortaya koyulan ürünleri kapsamaktaydı. Ayrıca fuarda Şehit Prof. Dr. İlhan Varank BİLSEM Çocuk Korosu konseri, müzik birimi konseri, Atık Malzeme Defilesi katılımcıların beğenisini kazandı.

Bu yıl TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması Türkiye finalinde bir 1.lik, bir 3.lük ve bir özel ödül alarak Türkiye genelinde 1. olan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Muzaffer ÇAKIR, dinleyicilere “Bilim ve Sanat Merkezi ile TÜBİTAK‘ın ortaklaşa yapmış olduğu geleneksel hâle gelen bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz 4006 Bilim Fuarına katılarak bizleri onurlandırdınız, hepinize Bilim ve Sanat Merkezimiz adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyoruz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülkemizin yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Eminim ki projelerinizin her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Protokolümüzün değerli üyeleri, geçen sene başarı kriteri olarak yeni hedefimiz; “alacağımız uluslararası ödüller ile patent, fikrî ürün ve faydalı model başvuruları olacaktır.” demiştim. Çok şükür bu hedefe de kısmen ulaştık. Bir patent başvurumuz tamamlandı, rutin süreç devam ediyor. Bunun yanında 6 patent başvurusu daha hazır, sisteme girme aşamasına geldik. Bundan sonraki hedefimiz millî ve yerli olarak ürettiğimiz projelerin, BEREKET Projesi çerçevesinde Meslek liselerimizle birlikte, prototiplerini üretmek ve katma değeri yüksek ürünler olarak milletimizin hizmetine sunmaktır.” sözleriyle seslendi.

Gün boyu yoğun katılımın gerçekleştiği fuar alanında ilkokuldan liseye Balıkesirli öğrenciler projelere yoğun ilgi göstererek merakla tüm projeleri gezip bilgi topladılar.