Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BİLİNÇSİZ SULAMA GÖLET’İ KURUTTU

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde bulunan Tütünlük Gölet’i, kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle su seviyesi düşünce gölet sulamaya kapatıldı.

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde bulunan

Savaştepe’de bulunan ve tarımsal sulama amacıyla kullanılan gölette su seviyesi düşünce gölet sulamaya kapatıldı. Mahsulünü sulayamayan çiftçiler mağdur oldu.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Savaştepe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nevzat Kurt; “2024 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayları seçildikleri takdirde tarıma destek vermek için suyu bedava yapacakları propagandasını yaptılar. Kazanan aday da, çiftçiye suyu bedava yapacağını söyledi. Biz bu uygulamaya başından beri karşı çıktık. Zaten dünya küresel su krizinde, gelin şunu yapmayalım dedik. Neticesinde şu oldu. Su ücretsiz diye, sulama bilinçsizce yapıldı. Sularımız boşa akıtıldı. Ve tarladaki mahsullerimiz kurumaya bırakıldı. Vatandaşlara derelere ve yollara boşa su akıttı. Bunun önüne geçemedik.” dedi.
Bedava su ile destek olunmaz
Bedava su ile çiftçiye destek olunamayacağını söyleyen Nevzat Kurt; “İlla çiftçilere destek olunacaksa, bunu su ile değil, fide ile gübre ile yapılabilir. Mazotla yapılabilir. Gölet’imizde çok az bir su kaldı. O da balıkların yaşayabilmesi için bırakıldı. Savaştepe’de tarım arazisinin sulama işi bitmiştir. Artık mahsullerimizi kurumaya bırakıldı.” dedi.
Savaştepe’de çiftçilik yapan Mutlu Akın ise “Tütünlük barajında bilinçsiz sulama sebebiyle sularımız kesildi. Şu anda tarlamızda mahsulümüzü sulayamıyoruz. Gördüğünüz gibi ekmiş olduğumuz mahsul kurumaya başladı. Su ücretsiz olunca, insanlar gerekli gereksiz her yeri suladılar. Boşa akan sular bu durumun sebebi.” dedi.