Balıkesir’de 31 Mart yerel seçimlerinde Kuva-yi Milliye Mahallesi muhtarı seçilen Hanife Yavaş,  YSK’nın yaptığı hatadan dolayı seçim sevincini yaşayamıyor. Seçim sonrası mazbatasını almak için kaymakamlığa giden Kuva-yi Milliye Mahallesi Muhtarı Hanife Yavaş’ın listesinde bulunan azalarının yerine rakibi Ali Kadir Dereli’nin azalarına mazbata verilmesiyle şoka uğradı. Yavaş ve ekibi hatanın düzeltilmesi için olağanüstü itiraz yaptı.

31 Mart Yerel Seçimleri geride kaldı ancak yankıları hala sürüyor. Balıkesir’de yaşanan ilginç olayda Kuva-yi Milliye Mahallesi Muhtarı seçilen Hanife Yavaş muhtarlık sevinci deyim yerindeyse boğazında kaldı. Yapılan bir hatadan dolayı Yavaş’ın azaları yerine rakibi Ali Kadir Dereli’nin azaları mazbata aldı. Yavaş ve ekibi hatanın düzeltilmesi için olağanüstü itiraz hazırlığı yapıyor.

Balıkesir’de Kuva-yi Milliye Mahallesi Muhtarlığı seçiminde ilginç bir olay yaşandı. Muhtar seçilen Hanife Yavaş’ın azaları yapılan bir hatadan dolayı mazbatalarını alamadılar. Mazbataların Yavaş’ın rakibi Ali Kadir Dereli’nin azalarına verildiği ortaya çıkınca Muhtar Hanife Yavaş, önce bireysel olarak sonra da azalarıyla birlikte İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Yaşanan süreci anlatan çiçeği burnunda muhtar Hanife Yavaş, muhtarlığı kazanmalarının sevincini yaşayamadıklarını söyledi.

Mazbatalarla ilgili olarak Kaymakamlıktan arandığı anda hatanın farkına vardıklarını söyleyen Yavaş, şunları söyledi: “Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Biz olayın sevincini bile yaşayamadan ne olduğunu anlayamadık. 31 Mart seçimleri yapıldı, biz kazandık. Dolayısıyla kazanmanın da sevinciyle çok da işin peşine düşmedik. Ben kazandım, dolayısıyla ekibimde kazanmış oluyor. Ne olacağını bilmiyoruz. Bununla ilgili bir ön araştırma yaptık. Kazandık diye devamını getirmedik. Seçimin hemen ertesi günü İl Seçim Kurulu’na gittik. Muhtar seçildim, ne yapmam gerekiyor dedik. Belediye seçimlerindeki itirazlardan dolayı yoğun olduklarını söylediler. Biz de eve döndük. Azalarımızla bekledik. Sonrasında 2 gün kala Kaymakamlığı, İl Seçim Kurulu’nu aramaya başladık. Perşembe günü beni aradılar. Azalarınızla birlikte gelin dediler. Bayan Azalarımdan biri şehir dışına çıkacaktı. Onu söyledim. Sizin bayan azanız yok dediler. Şoka uğradım. Azalarımı sayar mısınız dedim. Tamamen farklı isimleri bana saydılar. Mahallemde yaşıyorlar ama rakibimin azaları oldukları için çok da karşılaşmamaya özen gösterdim. Okuldaki askı listelerine baktım. Oradaki tutanaklarda karışıklık olduğunu gördüm.”

AZALARIM OLMADAN ASLA

Azalarının da şaşkın olduğunu belirten Hanife Yavaş durumun karışıklıktan ibaret olduğunu aktardı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir karışıklık. Biz bunu karışıklık olarak algılıyoruz ve altında farklı bir durum aramıyoruz. Biz buna şöyle açıklama getirdik. Bu bizi manevi anlamda zarara uğratıyor. Sevincimizi yaşayamadık. 8 azam var. Kazanmamdaki payın yüzde 80’i onlara ait. Olağanüstü itirazda bulundum ilk ağızdan. Şimdi de azalarım tek tek yapacak. Bu durumun Türkiye’de tek olduğunu duyduk. Mazbataları alan rakibimin azaları ile görüştük. Onlar da çok şaşkın. Seni mağdur etmek istemiyoruz. Yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız dediler.” ÜMİT ULUS