Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı ilk toplantısında deprem konusu ele alındı. CHP’li Meclis Üyesi Selim Panç, geçtiğimiz gün Altıeylül merkezli 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında toplanma alanları arasında yer alan Asuva’da yetersiz hizmet verildiğini iddia etti. Panç’a cevap veren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “O gün Biz Asuva’da vatandaşımıza çorba ikramında, çay ikramında bulunduk. Bir yetersizlik yoktu” dedi. 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı ilk toplantısını Meclis Başkanvekili Ramazan Bahçavan’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin gündeme geldiği toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Selim Panç’ın deprem sonrasında toplanma alanı Asuva Park’ın yetersiz olduğu yönündeki görüşleri sonrası Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, yaptıkları çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Kısa bir süre önce AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan Ekrem Başaran, meclis toplantısını CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna’yla birlikte takip etti. Meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce atlı okçuluk branşında dünya şampiyonu olan Balıkesirli sporcu Berkin Aras’a başarı belgesi ve hediye takdim edildi. Gündem dışı konuşmada Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçedeki ulaşım sorunlarıyla ilgili meclise bilgi verip, sorunların ortadan kalkması yönünde Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

 

CHP’Lİ PANÇ: “DEPREM SONRASI ÇALIŞMALARA YETERSİZ”

Geçtiğimiz gün Altıeylül’e bağlı Bayat ve Akçaköy merkezli deprem sonrasında yetersizliklerin ortaya çıktığını iddia eden CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selim Panç, “Balıkesir’de olacak depremin bilimsel verilerle tam tespit etmek mümkün değil. Onun için Balıkesir’de depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin bu konuda eksikleri var. Öncelikle toplanma alanlarının belirlenip 1/5000’likte işaret etmemiz gerekmektedir. Altıeylül’deki depremden sonra Asuva’daki altyapı eksikliğini beraber gördük. Mutlaka toplanma alanları tespit edilmeli. Ayrıca depreme karşı halkımız eğitilmelidir. Balıkesir bağlı Valiliği AFAD ile ilçeler arasında koordinasyon yoktur. Onun için AFAD’ın ilçelerde birim oluşturması lazım” dedi.

 

 

AVCI DEPREM SONRASI ÇALIŞMALARI ANLATTI

CHP’li Panç’ın konuşması sonrası cevap hakkını kullanan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, belediye olarak deprem sonrasında başta Valiliğe bağlı AFAD, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma’yla birlikte koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.  Avcı, konuyla ilgili şunları ifade etti: Altıeylül’de 155 tane toplanma yerimiz var. Bunlar bizim web sitemizde belli. Bununla ilgili vatandaşımız daha kolay bilgi edinsin diye tanıtım videoları yaptık. O gün ilk deprem olduğunda önce belediyemizde sonra valilik bünyesinde; zabıta, jandarma ve emniyet, büyükşehir personeliyle her bölge tek tek tarandı. Biz Asuva’da vatandaşımıza çorba ikramında da bulunduk, çay ikramında bulunduk. Aynısı İsmail Akçay Parkı’nda da yaptık. Artı Büyükşehir Belediyesi de Çocuk Köyü’nde aynını yaptı. Altıeylül Belediyesi, Valilik, Büyükşehir, AFAD ve diğer kurumlarla birlikte elinden geleni yapmıştır. Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında garip paylaşımlar yapılıyor ve bu paylaşımlarda gerekli cevaplar verildi. O gün daire başkanlarıyla istişare yapıldı arkasından Kandilli Rasathanesi’yle istişareler yapıldı. Bunlara bakılarak vatandaşa belli bir süre sonra geri dönüş yapılabildi.