Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısına CHP’li Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’le,  AK Partili Milletvekilleri arasında yaşanan yer tartışması damgasını vurdu.  Deveciler, daire başkanları için ayrılan yerden takip etmek isteyen AK Partili milletvekillerini ‘Burası onların yeri değil’ diyerek itiraz etti. İtiraz sonrası vekiller toplantıyı basına ayrılan kısımdan takip etti.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Ağustos ayı birinci toplantısı Meclis Başkanvekili Ramazan Bahçıvan’ın başkanlığında yapıldı.  AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Mutlu Aydemir’in de katıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcüsü ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’le AK Partili Milletvekili arasında yer polemiği yaşandı. AK Parti Milletvekilleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları için ayrılan bölgeye oturması üzerine CHP’li Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Meclis Başkanvekili Ramazan Bahçavan’a itirazda bulundu.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Balıkesir’in yerel meclisi olduğunu ve belli bir nizamının bulunduğunu belirten Deveciler, milletvekillerinin daire başkanları için ayrılan bölgede oturamayacağını, oturmaları halinde ise konuşma yapacağını söyledi.

 

BASINA AYRILAN KISIMDAN TOPLANTIYI TAKİP ETTİLER

 

Tansiyonun yükseldiğini gören ve “Bugün seninle kavga etmeyeceğim” diye Ali Kemal Deveciler’le konuşmaya başlayan Büyükşehir Başkanvekili Yasin Sağay, bir süre Deveciler’le konuştuktan sonra AK Parti Milletvekillerine durumu aktardı. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde bürokrat olarak görev yapan AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı,  Deveciler’in sözlerine hak vererek genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarına ayrılan yerden ayrılmaları yönünde diğer vekil arkadaşlarına çağrıda bulundu. AK Parti Milletvekili Mutlu Aydemir, bölgeden ayrılırken Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’le konuşması dikkat çekti. Deveciler, uyarısının şahsi olmadığını meclis kuralları çerçevesinde böyle bir uyarıda bulunduğunu söyledi. AK Partili vekiller meclis toplantısını basına ayrılan bölümde takip etti.