Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BÜYÜKŞEHİR’DEN GECE YARISI AĞAÇ KATLİAMI

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Burhaniye – Ören yolundaki kaldırımların üzerindeki 30 yıllık ağaçları gece yarısından sonra kestiğini açıkladı.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Burhaniye – Ören yolundaki 30 yıllık çam ağaçlarının kesilmesinin nedenini Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısının trafik güvenliği olarak açıkladığını ifade eden Mehmet Birol Şahin, “Geçtiğimiz dönemde 4 yıl önce yine Ören Yolu’nda içinde 200 civarında çam ağacı olan Rasim Yedikardeşler Çamlığı, CHP’li Burhaniye Belediye Meclisi tarafından imar tadilatı yapılarak “Ticaret+ konut” haline dönüştürülmüş ancak o dönemde Ak Partili olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Meclisi’nde Ak Parti oylarıyla değişiklik reddedilerek yüzlerce çam ağacının kesilmesi önlenmişti. Şimdi aynı koruluğun devamındaki yol boyundaki aynı nitelikteki çam ağaçları CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilmeye başlandı. Gece yarısından sonra kesilen ağaçların yerlerinin gözükmemesi için ise ağaçların köklerinin bulunduğu yerin yol boyunca Büyükşehir Belediyesinin araçları park edilerek kapatılması dikkat çekti. Burhaniyeli gerçek çevreci ve ağaç sever duyarlı hemşehrilerimizin Burhaniye Belediye Başkan yardımcısı ile yaptıkları görüşmede başkan yardımcısı “Ağaçlar trafik güvenliğini tehlikeye attığı için Büyükşehir Belediyesi tarafından kesildi.” demesi CHP zihniyetinin doğa, ağaç duyarlılığına sahip olmadığı sadece bu konuları istismar ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.”

“CHP AĞAÇ KATLİAMI YAPARKEN ÇEVRE GÖSTERİSİ DE YAPIYOR”

İmar rantı ve ağaç katliamları gibi olayların altından CHP’li siyasilerin çıktığını kaydeden Şahin, “Nerede bir çevre kirliliği, nerede bir imar rant kararı, nerede bir ağaç katliamı olsa mutlaka katliamın üzerinde CHP’li siyasilerin, CHP’li Belediyelerin parmak izi var. Katilin cinayet yerine mutlaka geri gelme kuralı gibi CHP’li siyasiler, CHP’li Belediyeciler nerede bir çevre kirliliği, nerede bir ağaç katliamı nerede bir imar rant kararı varsa orada elde pankart gösteri, protesto, büyük laflarla bezenmiş nutuk atarken Ak Parti hükümetini, Ak Partili belediyeyi veya bazı madencileri suçlarken görüyoruz. Ağaçları kesmek yerine projeyi değiştiren duyarlılıktan Belediyelerin hiçbir somut gerekçeye bile dayanmadan ağaç katliamı yapma rahatlığına evrilmesi belediyelerin CHP’ye geçmesi ile artık zirve yapmış durumda.

AĞAÇ KESMEK İLKELLİĞİ YERİNE PROJE DEĞİŞTİRMELİDİR

Ağaç kesmek yerine projenin değiştirilmesi gerektiğini savunan Mehmet Birol Şahin, “Şehir kaldırım üzerinde, meydanlarda, yol boylarında, park alanlarındaki ağaçlar hem kent hafızasının önemli unsurları hem de şehir içinde “Sera Etkisi” ve “Isı Adaları” oluşumunu engelleyen, hava kirliliğini temizleyen insan-şehir-tabiat dengesini sağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Şehir ağaçlarının bina, yol vesair gerekçelerle yok edilmesi o şehirde yaşayan insanların hayat kalitesine suikast düzenleyerek hemşehrilerimize yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir. Yol, bina, kaldırım yapımı elbette bir ihtiyaçtır ancak bunun için bir ağaç bile feda edilemez, Belediyeler şehircilik faaliyetleri sırasında ağaçları kesmek yerine projelerini değiştirmelidir. Belediyeler hemşehrilerimizi bunaltıcı ve beton bir Balıkesir’de yaşamaya mahkûm eden, bunu da şehircilik ve hizmet kılıfıyla yapmaktan bir an önce vazgeçmelidir. Belediyelerimiz, Balıkesir’i araçlara, binalara göre değil insanı merkeze alarak doğa-insan dengesini ve birlikte yaşamasını ön plana alan bir şehirleşme uygulaması yapmalıdır.”