Ülke genelinde 70 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Balıkesir ve Bandırma’da onlarca bisikletli otomobilsiz yaşama dikkat çekmek için pedal çevirdi. Bisikletlerini süsleyip, rengarenk kıyafetler giyen kadınlar, caddelere egzoz kokusu yerine parfüm kokusu bırakmak istediklerini söylediler

Balıkesir’de onlarca kişi, egzoz gazına dikkat çekmek ve bisikletin önemini anlatmak amacıyla pedal çevirdi. Bisikletlerin balonlarla ve çiçeklerle süsleyen kadın sürücülere erkekler de destek oldu. Balıkesir Tren Garı önünde toplanan kalabalık; Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Kızılay Caddesi’nde tur atarak Atatürk Anıtı’nda toplandı. Renkli görüntülerin yaşandığı bisiklet turu hakkında bilgi veren grup öncüsü Berna Karademir “Bugün burada bu yıl 6. kez düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ için buradayız. Bu etkinliği kurum, kuruluş, şirketler değil gönüllü kadınlar organize ediyor.” dedi.

“YOĞUN KENT TRAFİĞİNE ÇÖZÜM”

Bisikletlerin kent yaşamının bir parçası olduğuna dikkat çeken Karademir “Bisiklet; kent yaşamının bir parçasıdır, çevreyi kirletmeyen, doğa dostu ulaşım aracıdır. Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir bir ulaşım aracıdır. Bisikletin önemine dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletlerle yola çıktık.” şeklinde konuştu.

“BİSİKLETLİLERİ FARK EDİN”

Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını söyleyen Karademir “Bisikletlileri fark etmelerini istiyoruz. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu taşıtların hiçe saydığı birçok insanı kazalarda kaybettik. Bunun için egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu diyoruz. Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz.” dedi.

PEDALLAR KADINA SAYGI İÇİN DÖNDÜ

Bandırma’da 2. kez yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda Cumhuriyet Meydanı’nda toplam 50 bisikletli kadının bir araya geldi. Turu düzenleyen Canan Topaloğlu, burada etkinlik hakkında basın açıklamasında bulundu. Topaloğlu “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de Sema Gür’ün girişimleriyle, bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile başlamıştır. 6 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik Türkiye’de ve yurt dışında diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir.” ifadesini kullanarak “Turumuz bu yıl yaklaşık 70 şehirde, yurt içi ve yurt dışında eş zamanlı olarak düzenleniyor. Bu turu herhangi bir kurum, kuruluş, şirket, grup değil gönüllü kadınlar organize ediyor ve hiç bir kar amacı söz konusu değildir.” dedi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)