İttifak kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını İYİ Parti’ye kaptıran CHP’de örgütler en azından ilçelerde kendi adaylarını çıkarmak için çabalıyor. Genel Merkezle temas kurmalarına rağmen ilçelerin kaderiyle ilgili net bilgi alamadıklarını belirten CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, “20 ilçede de aday çıkarmak zorundayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri kapsamında Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İYİ Parti’nin adayında karar kılınırken, ilçe adaylarıyla ilgili belirsizlik devam ediyor.  Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekilmesi sonrası büyük hayal kırıklığı yaşayan CHP’de gözler ilçe adaylıklarıyla çıkacak karara çevrildi.  Büyükşehir Adayıyla ilgili alınan karar sonrası ilçe adayı konusunda Genel Merkez ile temasa geçtiklerini belirten CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, şu an itibariyle ilçelerle ilgili alınmış bir karar olmadığını ifade etti. Şehirli, “Altıeylül Belediye Başkan Adaylığı için bize başvuruda bulunmuş iki arkadaşımız var. 24 Aralık’ta adayımızın açıklanmasını bekliyoruz. Bununla ilgili Genel Merkezimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi için alınan ittifak kararından sonra ilçelerin durumu belirsizliğini koruyor. Bizim de Genel Merkez’deki yetkililerden yaptığımız görüşmeler doğrultusunda şu anda net bir durumun olmadığı bilgisini alıyoruz. Görüşmeler içerisinde Altıeylül’ün olup olmadığı bilgisini de alamıyoruz. Ama biz CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“20 İLÇEDE DE KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARMAK İSTİYORUZ”
İlçelerde kendi adaylarıyla seçime girmek istediklerini ve tüm çalışmaları bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini belirten CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, “ 24 Aralık’ta belediye başkan adayımız da açıklandığında hemen çalışmalara hazırladığımız çalışmalar doğrultusunda başlamak istiyoruz. Bunu da yetkili organlarımıza ısrarla anlatmaya çalışıyoruz. Biz İl Başkanlığımızda yaptığımız toplantıda; 20 ilçede de aday çıkarmak istediğimizi, aday çıkmak zorunda olduğunu ifade ettik. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda da Ahmet Akın’ın adaylığı için ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlıklarımızın taleplerini genel merkeze bildirdik” dedi.