Balıkesir’de 20 ilçe kongresini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni il yönetimini belirlemek için delegeler 24 Eylül Pazar günü sandık başına gidecek. CHP’yi 6 ay sonra yapılacak yerel seçime taşıyacak kadronun seçileceği kongrede mevcut İl Başkanı Erden Köybaşı, İrfan Barış, Ömür Boyuer ve Uğur Çelikbaş aday olacak

Cumhuriyet Halk Partisi, 38. Olağan İl Kongresi’ni Avlu Yaşam ve Aktivite Merkezi’ndeki Fatih Salonu’nda gerçekleştirecek. CHP’yi 6 ay sonra yapılacak yerel seçime taşıyacak il yönetimi kadrosunun seçileceği kongrede 4 isim kozlarını paylaşacak. CHP İl Başkanı Erden Köybaşı’nın yanı sıra partide daha önce yöneticilik ve milletvekili adaylıkları yapmış İrfan Barış ve Ömür Boyuer’in yanı sıra mevcut yönetimde CHP İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Uğur Çelikbaş delegelerin karşısına çıkacak.

ÇOK ADAYLI KONGRE KÖYBAŞI’NA YARAR

Pazar günü kurulacak sandıktan çıkacak yeni il yönetimi 31 Mart yerel seçimlerinde başkan adayları ve belediye meclis üyelerinin seçilmesinde önemli bir rol oynayacağından dolayı başkan adayları kongreyi kazanmak adına delegelerle ve ilçelerle sıkı pazarlıklar yaptı. Bir önceki kongrede Serkan Sarı’nın karşısında yer alan birçok ilçe bu seçimlerde de Sarı’nın yönetiminden gelip görevi sürdüren Erden Köybaşı’nın karşısındaki adaylara destek verecek. Ancak bir önceki seçime göre 38. İl Kongresi’nde İrfan Barış ve Ömür Boyuer gibi partide karşılığı olan isimlerin il başkanlığına aday olması muhalefet cephesinde de bölünmeye neden oldu. Çok adaylı geçecek kongre mevcut İl Başkanı Erden Köybaşı’nın elini güçlendirecektir.