Kongreyi kazanan CHP Altıeylül İlçe Başkanı Şehirli, EKSPRES’e konuştu

CHP KAZANDI

Kongre yarışının kaybedeninin olmadığının altını çizen Hakan Şehirli, “İl kongresinde 66 delegemizle görüşüp hep birlikte karar vereceğiz. Adayları izliyoruz” dedi

KONGREDE ORTAK AKIL

Kongre zaferinin ardından gelecek planlarını Ümit Ulus’a anlatan CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, il kongresiyle ilgili dönen ince hesaplarla ilgili politik mesajlar verdi. Şehirli “600 delegenin 66’sı Altıeylül’den. Ortak akıl üreteceğiz” dedi.

BU YARIŞTA KAYBEDEN YOK

Kongrenin demokratik ve şeffaf bir ortamda yapıldığını söyleyen Şehirli “Bu yarışın kazananı ya da kaybedeni yok. Kazanan CHP oldu. Bugünden itibaren iktidar olma yarışı başladı. Tüm partililerimizle birlikte bu doğrultuda çalışacağız” diye konuştu.

 


 

“ORTAK BİR KARAR VERİRİZ”

CHP Altıeylül İlçe Kongresi’nde rakiplerini geride bırakarak seçimi kazanan Hakan Şehirli, ilçe kongresi sürecinden, çalışmalara ve il kongresine kadar birçok konuda EKSPRES’e özel açıklamalarda bulundu. Yerelde iktidarın yolunun kırsaldan geçtiğini ve kırsala yönelik çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Şehirli, il kongresi içinde ilçe delegeleriyle ortak hareket edeceklerinin mesajını verdi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, ilçe kongresi sonrasında EKSPRES’e özel açıklamalarda bulundu.  Kongre sürecinin demokratik ve şeffaf bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Şehirli, kaybedenin olmadığı bir genel kurul yaptıklarını belirtti. İl kongresine ilişkinde açıklamalarda bulunan Şehirli, “İl kongresinde oy verecek 600 delegenin 66’sı Altıeylül’den olacak.  Biz delegemizle görüşürüz ortak bir karar veririz. Adayların netleşmesini ve çalışmalarını yakından takip edeceğiz” dedi.

 

“BU YARIŞIN KAZANANI VEYA KAYBEDENİ YOKTUR”

 

Uzun bir kongre süreci yaşadıklarını, delege seçimlerinin açık bir şekilde partide yaptıklarını kaydeden CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, “ Genel kurul öncesinde 81 kırsal ve 13 kentsel mahallemizin delegelerini seçtik. Bu dönem içerisinde kentsel mahalle delege seçimlerini parti binamızda oldukça demokratik ve şeffaf bir ortamda yaptık. 21 Aralık’ta 362 delegemizle ilçe kongresini gerçekleştik. Benimle birlikte 4 aday ilçe yönetimine talip oldu. Kongrenin başında divan başkanı seçimiyle ilgili kısa süreli bir tartışma yaşandı. Delege arkadaşlarımın kartlarıyla yaptığı seçimle eski il başkanlarımızdan İrfan Barış ağabeyimiz divan başkanı olarak görev aldı. Gayet başarılı bir şekilde divan başkanlığı yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Partililerimiz kongrede konuşma yaptı. Seçim maddesine geçildiğinde katılan 316 delegenin 163’nün oyunu alarak, bizlere yetkilerini verdiler. Bu yarışın kazananı veya kaybedeni yoktur. Bu parti içinde demokratik bir yarıştır. Kazanan CHP olmuştur. Bundan sonra iktidar olma yarışı başlamıştır. Aday olan arkadaşlarımızla, partililerimizle birlikte bu doğrultuda çalışacağız” dedi.

 

 

“KIRSALLA BAĞIMIZI  GELİŞTİRECEĞİZ”

 

Genel kurul sonrası Altıeylül’le ilgili yol haritasından da bahseden CHP İlçe Başkanı Hakan Şehirli “ Bizim yerel seçimlerden bu yana devam eden çalışmalarımız var.  Meclis üyelerimizle birlikte şu anda tüm köylerin sorunlarını çıkartıyoruz. Bu sorunları tekrar gündeme gelmesiyle ilgili meclis üyelerine ve ilgili kurullara götürüp soru önergeleri veriyoruz. Takip ediyoruz, sorunların çözümü anlamında üzerimize düşen her görevi yerine getiriyoruz. Aynı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi kırsalla bağımızı geliştireceğiz. Onların dertlerini kendimize dert ediniyoruz” dedi.

 

 

“18-40 YAŞ ARASI KİŞİLERLE BAĞ KURACAĞIZ”

Altıeylül ilçe yönetimine genç ve yeni isimlere de yer verdiklerini kaydeden Şehirli, “Yönetim kurulumuz içerisinde olabildiğince yeni yüzlere, genç arkadaşlarımıza yer verdik. Bu arkadaşlarımızla birlikte 18-40 yaş arasıyla bağ kurmaya ilgili projeleri hayata geçireceğiz. Danışma Kurulu toplantılarında daha partinin akil isimleriyle bir araya gelip toplantılar yapıp yol yürümek istiyoruz. İlk hedefimiz bunlar”

 

600 İl DELEGESİNİN 66’Sİ ALTIEYLÜL’DEN

 

İl kongresine ilişkin de açıklamalarda bulunan CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, “Şu ana kadar 6 ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. 26 Ocak itibariyle de tüm ilçe kongreleri bitmiş olacak. Bütün ilçe yönetimleri ve il delegeleri belli olduktan sonra il başkanlığı seçimine geçilecek. Şubat ayı içerisinde genel kurulumuzu yapacağız. Yarışan arkadaşlarımızdan da en iyisini tercih edip yolumuza devam edeceğiz. İl kongresinde oy verecek 600 delegenin 66’sı Altıeylül’den olacak.  Biz delegemizle görüşürüz ortak bir karar veririz. Adayların netleşmesini ve çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Onlar zaten ilçe ziyaretlerini yapacaklar, biz bu ziyaretlerde ilçe delegelerimizi bilgilendireceğiz. Biz önce ana kademe seçimini yaptık. Sonrasında kadın kollarını ve gençlik kolları yönetimlerini oluşturacağız. Süreç içerisinde yapacağımız çalışmaları istişarelerle gerçekleştireceğiz” dedi.