CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tıpış tıpış çıkışını Balıkesir için yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepki gösteren CHP seçmenine ‘Tıpış tıpış oy vereceksiniz” diyen Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de de CHP Adayı Ahmet Akın’ı “Sokağa çıkamaz hale getireceğim” diyen İYİ Parti Adayı İsmail Ok’un CHP’lilerin desteğiyle Balıkesir’i kazanacağını söyledi.  

Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında yapılan ittifak anlaşması sonucunda Balıkesir’in İYİ Parti’ye verilmesiyle başlayan tartışmalara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu son noktayı koydu. 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermeyen CHP’lilere “tıpış tıpış oy atacaksınız” çıkışında bulunan Kılıçdaroğlu, Balıkesir’deki CHP’lilere de “Tıpış tıpış İYİ Parti Adayı İsmail Ok’a oy vereceksiniz” anlamına gelen açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve örgütlerin CHP Adayı Ahmet Akın’ın geri çekilmesine itiraz etmesine karşın Kılıçdaroğlu, Ankara’da televizyon ve gazetelerin temsilcileriyle yaptığı toplantıda Balıkesir’i “CHP’lileri sokağı çıkarmayacağız” diye beyan veren İYİ Parti’nin adayı İsmail Ok’un kazanacağını belirterek, Ahmet Akın’ın yeniden aday olması için çaba gösteren Balıkesir’deki CHP’lilerin umutlarını bitirdi. İYİ Parti’yle yapılan ittifak mutabakatının en çok tartışıldığı illerden birinin Balıkesir olduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aldıkları kararı Parti Meclisi toplantısı öncesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’a arayıp durumu ilettiğini belirtti.

 “AKIN’I ARAYIP DURUMU BİLDİRDİM” 

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “ CHP ile İYİ Parti arasında iyi bir ilişki var. Bu ilişki sağa açılma ya da CHP’nin sağdan aday bulma çabası değildir. Her adayımız parti üyemizdir. Dolayısıyla sağcı falan değil partilidir. İYİ Parti’ye fazla taviz verdiğimize dair eleştirilere katılmıyorum. Ama bu tür eleştirilerin de gelmesini doğal kabul ediyorum. En çok tartışılan illerden biri Balıkesir oldu. Bu kararı aldığımız Parti Meclisi öncesi adayımız Ahmet Akın’ı arayıp durumu anlattım. Şunu söylemeliyim ki Balıkesir’i İYİ Parti kazanacak. Biz de tüm örgütümüzle buna katkı sağlayacağız.