Balıkesir İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte Vefa Gıda Elit çikolata Mağazası’nı ziyaret ettiler.

TOPLUMSAL FARKINDALIK

Özel eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören orta ve ağır düzeydeki engelli öğrenciler ‘toplumsal farkındalık’ etkinliği adı altında Balıkesir’de kendileriyle iletişimde olan işletmeleri ziyaret ediyor. İl Özel İdaresi Özel Eğitim Uygulama Okulu 12. Sınıf öğrencileri öğretmenleri Seda Eren ile birlikte Vefa Gıda Elit Çikolata Mağazasına gitti. İşletme sahibi Veli Büyükgüldalı tarafından karşılanan engelli öğrenciler, çikolata atölyesini ve paketleme servisini gezerek incelemelerde bulundular.  İşadamı Veli Büyükgüldalı çocuklarla sohbet etti, onlara çiçek ve çikolata ikram etti. Öğretmen Seda Eren, “Okulumuzda 18-25 yaş aralığında 55 öğrencimiz var, orta ve ağır düzeyde engelliler.  Lise 2. Sınıftaki 10 öğrencimiz ile Vefa Gıda’ya geldik. Çocuklarımız burada çok mutlu oldular. Onlara bir farkındalık oluşturmak maksadıyla böyle bir etkinlik yapıyoruz. Veli beye gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin davetiyle her yıl düzenli olarak bu ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızla, çikolata atölyesini, paketleme servisini inceledik. Çikolata ikram ettiler, Veli beyle sohbet ettiler. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Toplumsal farkındalık önemli. Bunun herkese örnek olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

BİZ BU ÖĞRENCİLERİN VELİSİYİZ
Vefa Gıda Elit Çikolata Mağazasının sahibi genç işadamı Veli Büyükgüldalı, toplumsal farkındalık adına böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Ellerinden gelen desteği her zaman vermeye hazır olduklarını belirten Veli Büyükgüldalı, engelli öğrencilerle sohbet etmekten, onlarla kucaklaşıp çikolata ikram etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Veli Büyükgüldalı, “Biz bu öğrencilerin velisiyiz. Her konuda destek oluyoruz. Toplumsal farkındalık adına örnek bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Onlar engelli oldukları için toplumdan dışlanıyorlar, hoş karşılanmıyorlar. Bu tamamen yanlış. Hepsi bizim çocuklarımız. Onları kucaklamalıyız, topluma kazandırılmalılar. Çok ufak şeylerle mutlu oluyorlar“ dedi.