Kuva-yi Milliye’nin doğduğu toprak Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Cumhur’un sesi yükseliyor. Merkezinden kırsalına Cumhur İttifakı’nın coşkusu Sındırgı’nın her köşesinde gün geçtikçe yükseliyor.

Gittiği her yerde büyük bir coşku ile karşılanan Sındırgı belediye başkanı ve Cumhur İttifakı belediye başkanı Ekrem Yavaş Çavdaroğlu meydan mitingi ile binlerce vatandaşla buluştu. Aslen Sındırgı’lı olan AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ’da coşkulu kalabalığa hitap ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti ve Cumhur İttifakına destek istedi.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ’ı Cumhuriyet Meydanında karşılayarak kortej eşliğinde miting alanına gelen Sındırgı’lılar caddelere sığmadı. Türk bayrakları, meşaleler eşliğinde caddeler renkli bir görüntüye, büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı.

Çavdaroğlu mahalle sakinleri de meydanı boş bırakmadı. Coşkulu kalabalığa ev sahipliği yapan Çavdaroğlu Meydanı 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın zaferini müjdeler nitelikteydi. Yaklaşık iki saat süren mitingte coşku heyecan bir an olsun dinmedi.

Türkiye’ye Bahar 2002’de, Sındırgı’ya 2004’te Geldi

10 yıllık görev süresince Sındırgı’yı adeta yeni baştan yaratan, küçülen bir ilçeden gün geçtikçe büyüyen bir ilçeye yolculuğu başlatan ve Sındırgı’nın adını Dünya’ya duyuran Sındırgı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı belediye başkan adayı Ekrem Yavaş “ Birileri çıkmış Martın sonu bahardır diyor. Türkiye’de bahar 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’la geldi. 2004 yılında AK Belediyecilikle bu memleket hizmetle buluştu. Zenginin yanında olan değil, memleketin en ücra köşesinde yaşayan bir garibanın emrinde olan bir hükümet geldi. Sırtını asla kirli ittifaklara dayamayan, sırtını millete dayayan, gücünü bu aziz milletten alan bir liderle geldi. Bizim oyunlarla, yalanlara işimiz olmaz. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet.Rabbime hamd ediyorum. Bizlere 10 yıl sizlere hizmet etmeyi nasip etti. Bir tek aşkımız oldu oldu, o da Sındırgı aşkı. Biz bu memleketi seviyoruz. Bu yüzden gece gündüz demedik çalıştık. Bir tane bile başımızı önümüze eğecek işimiz yok. Tabi en büyük desteğimiz Sındırgı halkı oldu. Gücümüzü sizden aldık. Hükümetimizle, 5 milletvekilimiz ve Genel Başkan yardımcımız hemşerimiz Hamza Dağ ile uyum içinde çalışmamız, Ankara’da işlerimizi takip etmemizle ulaşımdan sağlığa her alanda dev projelere imza attık 600 milyon liralık yatırımı ilçemize kazandırdık. Hükümet desteği olmadan bunları yapmak imkansız  Bu birliktelik, Sındırgı’mızda hizmetlerin devamı için Bir Aşk Hikayesi… Rabbim bizleri doğrudan, güzellikten, milletimize hizmet yolundan ayırmasın… “ sözlerine yer verdi.

Hamza Dağ “ Ekrem Yavaş’ın Tüm Projelerinin Arkasındayız ve Destekçisiyiz “

Sındırgı’ya yapılan hizmetlerin Ankara’da takipçisi olan, memleket sevdasını her an hemşerileri ile buluşarak gideren AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ “ Sındırgı bu işi bitirmiş. Sındırgı bugünden 31 Mart’a çok güzel bir mesaj gönderiyor. Buradan Türkiye’ye çok güzel bir ses gelecek.  . 1 Nisan’da iktidar değişimi olacak bir seçim yapmıyoruz. İktidar belli bu ülkede. Kirli ittifaklar ne kadar oyunlar, senaryolar hazırlasalar da biz onlara fırsat vermedik, milletimizin desteği ile yine vermeyeceğiz. Ben geçen son beş yıllık hizmet süresince bir şeye sonuna kadar şehadet ederim. Ekrem Yavaş. Sizin beş yıl boyunca belediye başkanlığınızı yapan. Şu beş yıllık süre zarfında sizden almış olduğu yetkiyi, sizden almış olduğu vekâleti ve bunun hakkını hukukunu hem burada hem de Ankara’da harfiyen sorduğuna ben şahidim. Belki zaman zaman belediyeye gidip bulamamışsanız, emin olun ki sizin ihtiyaçlarınızı, bu şehrin ihtiyaçlarını beraber bakanlık bakanlık dolaşarak çözmeye gayret ettiğimiz içindir. Bırakın ufak hesaplaşmaları. Bu memleket hepimizin, bu memleket iktidar partisiyle olursa ancak daha fazla hizmet görür. Akhisar Sındırgı yolu kolay mı kardeşim buraya getirmek. Onun için biz kaç kere bakanlara gittik. Öyle belediye binasında beş sene oturarak, makam aracında beş sene kazanarak, sosyal medyalardan bazı mesajlar verilerek netice alınmaz. Netice bizzat uğraşarak çaba göstererek alınır. Biz dün olduğu gibi bu günde Ekrem başkanımızın ve projelerinin sonuna kadar arkasındayız. Büyükşehir’de Yücel başkanımızın da aynı. Sındırgı’da Balıkesir’de Cumhur İttifakı ile daha güçlü bir seçim olacak. Bu seçimin aynı zamanda beka seçimi olduğunu da unutmayın. Yani oyunun farkında olalım. Bir kanadımız kırık kalırsa bu işler o kadar süratli çözülmez. Bugün Ekrem Yavaş’ın vaatleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı, İzmir milletvekili kardeşiniz hemşeriniz Hamza Dağ’ın da vaatleridir. Bu vaatler aynı zaman bir Recep Tayyip Erdoğan vaadidir. Çünkü onun yolu, davası, gücü bu millettir. Bizim tek sevdamız da Türkiye’dir. “ sözlerine yer verdi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam ise “ Cumhur İttifakı olarak bütün Belediye başkan adaylarımızın vaatlerinin sözlerinin 5 Milletvekilimiz ve İl teşkilatımızla birlikte arkasındayız. Hatta Sındırgı biraz daha şanslı. Sındırgı’nın öz evladı bir de Genel Başkan yardımcımız var. Ankara’da güçlü bir birliktelik var. 31 Mart’ta bu birliktelik daha güçlü olacak, Balıkesir’in tamamı hizmetle, güzelliklerle buluşmaya devam edecek. “ sözlerine yer verdi.