Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, BSO Başkanı İsmail Uğur ve BTO Başkanı Fahri Ermişler… Bu dörtlü döneminde Balıkesir, sadece 1 yılda 697 milyon TL yatırım çekerek Türkiye 1.’si oldu. BTO ve BSO’da yönetim değiştiğinden beri ise OSB’de yaprak kımıldamıyor

NERDEEEEN NEREYE?

Polismetal Madencilik, Şişe Cam, Same Deutz Fahr, Betek, Kalekim, Ercili Gıda, İŞBİR Elektrik gibi bir çok dev firma, BALOSB’ye sadece 1 yılda 697 milyon 700 bin TL’lik yatırım yaptı. Balıkesir, İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi devleri geride bırakıp en yakın rakibi Konya’ya 340 milyon TL fark atarak yatırım çekmede Türkiye 1.’si oldu. İşte tüm bunlar İsmail Uğur’un Sanayi Odası Başkanlığı döneminde gerçekleşti.

OLAN BALIKESİR’E OLDU

Tabi tüm bunlar, bürokrasisiyle, yerel yönetimiyle, odalarıyla yakalanan uyum ve beceriyle gerçekleşebildi. Sonra BTO’da Rahmi Kula, BSO’da Hasan Eğinlioğlu dönemi başladı. Yatırımın lokomatifi haline gelen 2 oda, bir anda yerini eski karanlık yıllarına bıraktı… Evet, Hasan Eğinlioğlu ve Rahmi Kula’nın koltuğa oturduğu günden beri Balıkesir’e bir delikli kuruş yatırım yapacak firma gelmedi. Olan yine Balıkesir’e oldu.

Kula-Eğinlioğlu döneminde, Balıkesir’e yatırım için gelmeye kalkanlar da geldiklerine geleceklerine pişman oldu. Yatırımcıyı pişman eden de BTO Başkanı Rahmi Kula’nın babası Faruk Kula. Nasıl mı? O da başka bir haberin konusu…

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)