Büyükşehir Kurucu Belediye Başkanı Edip Uğur’un projelendirdiği, Balıkesir’in önemli bir ihtiyacı olan Merkez Havalimanı’nda sona yaklaşıldı. Hummalı bir çalışmanın sürdüğü havalimanında ekipler tam mesai çalışıyor.

Balıkesir’de yapımı devam eden ve bölge halkı tarafından merakla beklenen Balıkesir Merkez Havalimanı’ndaki çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Kurucu Belediye Başkanı Edip Uğur’un projelendirip Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırım programına alınan ve Balıkesir’in önemli bir ihtiyacı olan havalimanında inşaat seviyesi yüzde 90’lara ulaşmış durumda. 420 dönümlük bir arazi üzerine tesis edilen havalimanının kendine özgü bazı özellikleri bulunuyor. Balıkesir’e kazandırılan tesis Kağıt uçak görüntüsündeki çatısı ile özgün bir mimariye sahip. Yılda ortalama 1 milyon yolcu taşıması planlan dev tesisde 28 bin 800 metrekarelik 4 uçak kapasitesine sahip apron, 2 bin 990 metreye 45 metre ebadındaki pist, 11 bin metrekarelik taksi yolu alanı, bin 180 metrekare ARFF binası olacak. Proje kapsamında ayrıca Bin 800 metrekare garaj binası, 930 metrekarelik ısı güç merkezi, 50 metrekarelik nizamiye binası, 2 bin 725 metrekarelik çevre yolu ve 2 bin 600 metrelik çevre tel örgüsü yapımı işleri tamamlandı.

58 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Edremit Seyit Onbaşı Havalimanı’ndan sonra şehirdeki ikinci havalimanı olacak proje, gelişen ve sanayileşen Balıkesir’e büyük katkı sağlayacak. İç truzimde zirvede bulunan Balıkesir’de merkez havalimanı kapsamında turizm ve kültür turlarının fazlalaşması bekleniyor. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan havalimanı hem çevre eşrafa hem de şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Projenin önemli bir detayı ise yolcu taşıma sürkilasyonu bazında Edremit Havalimanı’nın Türkiye ortalamasının üzerinde seyretmesi. Balıkesir’in potansiyeli bulunduğunun altını çizen yetkililer, Merkez Havalimanı’nın bu payda da beklenen yolcu kapasitesinin de üzerine çıkabileceğini belirtti. Son aşamalarda bulunan proje, Balıkesir’e değer katacak. Yetkililer, Merkez Havalimanı’nı Haziran ayına yetiştirmek için yoğun çaba sarfettiklerini belirtti.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)