DSİ Balıkesir’e yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Balıkesir’de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Balıkesir’de nasibini aldı.

Bu kapsamda Balıkesir Savaştepe Çavlu Göletinin tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Sulama çalışmalarının 460 dekarı tamamlanmış olup kalan 500 dekar arazinin sulama inşaatının 2019 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Sulama inşaatının tamamının tamamlanmasıyla birlikte 960 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacak. Temelden yüksekliği 21 metre ve 0,539 m³ su biriktirme hacmine sahip olan Balıkesir Savaştepe Çavlu Göleti ve Sulaması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını ve yörede ürün çeşitliliğinin sağlanacağını açıklayan Genel Müdür Aydın, ‘Projenin tamamlanması ile 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 632 000 TL  katkı sağlanması hedeflenmektedir. ’dedi.