Vali Ersin Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali yazıcı, “Devlet olarak engelli vatandaşlarımızın hep yanındayız. Destek verildiğinde başaramayacakları hiçbir şey yoktur” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, engellilerin yaşamını kolaylaştırma adına toplumun bütün kesimlerine görevler düştüğünü belirtti.

Engelliliğin bir eksiklik ve noksanlık olmadığına vurgu yapan Vali Yazıcı, imkân verildiği takdirde hayatın birçok alanında onların da büyük işler başarabileceklerine yürekten inandığını söyledi. Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkânı sağlayarak onları üretken ve verimli hâle getirebileceğini vurgulayan Vali Yazıcı, yayınladığı mesajında şunları kaydetti; “Engelli vatandaşlarımızın engeli olmayan insanlar gibi temel hak ve özgürlüklerinin olduğunu, onların da en güzel şekilde yaşama haklarının bulunduğunu bir kez daha tüm insanlığa duyurmak istiyoruz. Hızla değişen ve gelişen dünyamızda son dönemlerde, ülkemizde engelliler konusunda çok önemli adımlar atıldığı ve gelişmelerin kaydedildiği bir gerçektir.  Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın gün geçtikçe toplumda önemli başarılara ve saygın projelere imza atması bu konudaki ortak bilinç ve dayanışma duygusunun ve toplumda gittikçe artan uzlaşı ruhunun bir yansımasıdır. Engellilere destek verildiğinde başaramayacakları hiçbir şey yoktur. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, hemşehrilerimizi, engellilerimize karşı; daha bilinçli, daha duyarlı, dahası sorumlu bir anlayışla, yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilerek, yaşamaya davet ediyorum.”