Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, “Herkesin yanında Devletimizin bir kurumu mutlaka var” dedi.

 

Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Veteriner Hekimler Odası yönetimini makamında kabul etti. Yazıcı, kongreden çıkan Hüdayi Tanrıkulu’nun başkanlığındaki yeni yönetimi kutlayıp, çalışmalarında başarı diledi.

ODA YÖNETİMİNE SORUMLULUK VURGUSU

Vali Ersin Yazıcı, hayvancılık sektöründe verim ve kalitenin daha da artması, hayvan hastalık ve zararlılarının azalması konusunda veteriner hekimlere önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.  Balıkesir’in önemli bir tarım merkezi olduğunu hatırlatan Yazıcı, “Tarımsal alt yapı hayvancılığa imkân sağlıyor. Bu anlamda hayvancılık önemli bir yer tutuyor. Devletimizin tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önemli çalışmaları ve destekleri oluyor. Herkesin yanında devletimizin bir kurumu mutlaka var. Koruyucu tedavi ve hekimlik hizmeti veren veteriner hekimlere büyük görevler düşmektedir. Diğer yandan, küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza hayvanları sevdirmeliyiz. Toplumumuza bu bilinci yerleştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdayi Tanrıkulu ve yönetim kurulu üyelerine bu nezaket ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı, ülkemizde faaliyet gösteren ilgili kurum ve kuruluşların insan sağlığı ile ilgili kontrollerini titizlikle yürüttüğünü, son yıllarda bu konulara daha da fazla ağırlık verildiğini ifade etti.