DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP’den tekrar aday gösterilmeyen Kamil Saka ve eski Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ile adaylık konusunda görüşme yaptı. Aksakal, Kamil Saka ve Mesut Ergin’in kriterlerine uygun olmadıklarını söyledi

CHP’den tekrar aday gösterilmeyen Kamil Saka DSP’den de aradığını bulamadı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Kamil Saka ile eski Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’i makamında kabul ederek, bir süre görüştü. Görüşme sonrası basın açıklaması yapan Aksakal, Kamil Saka’nın “CHP Atatürk çizgisinden uzaklaşıyor, daha ileriki dönemde yeniden Atatürk çizgisine geldiğinde partime geri dönerim” sözlerinin kendi kriterlerine uymadığını belirtti.

CHP’YE GERİ DÖNERİM

Diğer partilerden DSP’ye katılacak adaylar konusunda kendilerine göre bazı kriterler ortaya koyduklarını ve partisinden istifa etmeden hiç kimseyle bu görüşme yapmadıklarını belirten Aksakal “DSP’den aday olabilmek için gerekçeler yerine getirilirse olabilirliği konusunda fikirlerimiz olumlu oldu ancak Kamil Bey istifa ettikten sonra Edremit’te yine basınla buluşmuş ve bir açıklama yapmıştı. O açıklamada da CHP’nin Atatürk çizgisinden uzaklaştığını, daha ileriki dönemde yeniden Atatürk çizgisine geldiğinde partisine geri döneceğini açıklamış. Bu da bizim için önemli bir kriterdi. Bunu kendisine hatırlattık. Bu yönde farklı bir görüşünün olmadığını anladık ve bu talebini kabul etmedik, ayrıldı.”

ERGİN’İN ADAYLIĞI KABUL GÖRMEDİ

Aksakal, partilerine Ayvalık Belediye Başkan adaylığı ile ilgili de müracaat yapıldığını belirterek” Mesut Ergin DSP’den Küçükköy Belediye Başkanı oldu ancak CHP’ye geçerek siyasi yaşamını orda devam ettirdi. Şimdi ise tekrar Ayvalık Belediye Başkanlığı için DSP’den aday olmak istiyor. Mesut Bey tekrar bizden aday olma arzusunda olduğunu söyledi ama kriterlerimize uymadığı için onu da kabul etmedik, kendilerine teşekkür ettik. CHP’den bize bu şekilde gelenleri medyada takip ettiğimiz kadarıyla sanki bütün CHP’lileri biz çağırıyormuşuz,, aday yapıyormuşuz gibi bir algı ortaya koymaya çalışıyorlar ama bu doğru değil. DSP’nin kendine göre ilkeleri var, bunlar sağlanırsa tabii ki aday gösteriyoruz. Her Türk vatandaşının seçme ve seçilme hakkı var. Anayasal hakkı bu.” diye konuştu.