CHP’den aday gösterilmeyen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, DSP’den adaylık sinyali verdi

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP’nin Bandırma’da Tolga Tosun’u aday göstermesinin ardından isyan bayrağını açtı. Mirza önce sosyal medya hesabından kendisini sevenlere “Sabırlı olun. Bu iş bitmedi” mesajı verdi ardından da DSP İl Başkanı Mehmet Berk’i makamında kabul etti. Kulislerde, Dursun Mirza’nın birkaç gün içinde DSP’den adaylığını açıklayabileceği konuşuluyor.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza CHP’de liste dışı kalarak adaylığı genç avukat Tolga Tosun’a kaptırdı. Açıklanan liste sonrası Mirza, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu iş daha bitmedi. Beni sevenler Hak, Hukuk ve Adalete inanlar emeğin yanında olanlar sabırla beklesin” diye mesaj yayınladı. Dursun Mirza’nın paylaşımı sonrasında Bağımsız veya DSP’den aday olarak tekrar yarışa katılacağı kulislerde konuşulmaya başladı. Öte yandan DSP Balıkesir il başkanı Mehmet Berk ve DSP Erdek ilçe başkanı Nevin Ertan dün Dursun Mirza’yı ziyaret etti.

CHP MYK ve PM kararı ile Bandırma Belediye Başkan Adayı olarak Av. Tosun’un isminin belirlenmesini kabul etmeyen, demokratik bulmayan Başkan Mirza, ”Arayışım ve mücadelem, koltuk, makam, mevki arayışı ve mücadelesi değil” dedi.Bandırma Belediye Başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkan aday adayı olan Dursun Mirza’nın geçtiğimiz hafta sonu CHP MYK ve PM kararı ile Av.Tolga Tosun’u belediye başkan adayı olarak açıklaması sonrası Mirza’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım CHP’de, siyasi kamuoyunda değişim yorum ve tepkilere neden oldu.

Başkan Mirza’nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla ilgili edinilin bilgiye göre,Başkan Mirza, sonucu kabullenmeyerek, aday belirlemede partililerin ve delegelerin iradesine ve ön seçime başvurulmayarak, demokratik teamülleri bir yana bırakarak, aday belirlemenin demokratik bir anlayışın ve demokratik olmayan bir yöntemin sonucu hem parti hem de kamuoyunda değişik olumsuz sonuçlara neden olduğuna dikkat çekildi. Bandırma’nın siyaseten bir oldu-bitti ile yüz yüze kalmasına seyirci kalmasına izin vermeyeceklerini belirten Mirza ekibi içinde yer alan partililer, “Bu makam, mevki davası olarak görülmemeli. Başkanımız Dursun Mirza’nın da böylesi bir derdi ve davası bulunmuyor. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız ve her türlü olasılığı değerlendireceğiz. Asla umutsuz değiliz. Gün doğmadan neler doğar, düşüncesi ve inancındayız” dedi.