52 yıllık Yeni Haber Gazetesi yayın hayatına son verdi. Gazetenin ortaklarından Esen Balıbek, veda mesajında Balıkesir basınına hakaretler yağdırdı. 6 aydır gazetelerini elemanlarının tazminatını ödeme karşılığında devredecek kanal bulmaya çalışan Balıbekler, çareyi kilit vurmakta buldu

 

Rahmetli Ekrem Balıbek’in emaneti Yeni Haber Gazetesi, dün itibariyle kapandı. Gazetenin mirasçılarından Esen Balıbek, son sayıda bir veda mesajı yayınladı. Balıbek yazısında, Balıkesir basınının Yeni Haber kapandığı için avuç ovuşturduğunu söyledi.

 

GAZETECİLİK ADINA NE YAPTINIZ?

 

Babasının emanetine sahip çıkamayıp Balıkesir basınını şantaj yapan, ucuza satan ve resmi ilan pastası için el ovuşturmakla suçlayan Esen Balıbek, gider ayak basına ‘İyilik’ yaptığını iddia etti. Gazetecilik adına hiç bir başarı hikayesi olmayan, rutinin dışına çıkamayan, gelen ağam gidene paşam mantalitesiyle yönetilen Yeni Haber’in boşluğunu hissetmeyeceğiz.

6 ay boyunca müşteri aradılar

 

Veda mesajında; gazeteyi satmamalarının nedeni olarak babalarının anlayışı, bakış açısı ve çizgisini bozmama olarak gösteren Esen Balıbek ahkam kesiyor ama aylardır Yeni Haber’i satacak müşteri aradığını mesajında belirtmiyor. Hatta Balıbekler, gazetenin itibarını o kadar zedeledi ki ‘Çalışan elemanlarının tazminatını ödeme’ karşılığında Yeni Haber’i bedava vereceklerdi. Ancak müşteri bulunamadı ve kapıya kilit vuruldu.

 


 

GİDERAYAK GAZETELERE SALLADI

 

Yeni Haber Gazetesi yayın hayatına son verirken İmtiyaz Sahibi Esen Balıbek’in kaleme aldığı veda mesajında kendisi dışındaki gazeteleri; yalancı, ucuza satılan, şantajcı ve yardım alan gazeteler olarak göstermesi tepki çekti. 

 

 

Balıkesir’in en eski gazeteleri arasında yer alan Yeni Haber Gazetesi, dün itibariyle yayın hayatına son verirken İmtiyaz Sahibi Esen Balıbek’in ‘Hoşçakalın’ başlığıyla kaleme aldığı veda mesajında gazetelere yönelik sözleri tepki çekti.  Baba mirası gazeteyi ayakta tutamayıp çalışanların kıdem tazminatlarını ödeyecek alıcı bulamadığı için gazeteyi kapatma kararı alan Balıbek, giderayak kendileri dışındakileri şantajcı ilan etti. Kendileri dışında birkaç gazete haricinde diğer gazeteleri ‘Yalan söyleyen, ucuza satılan, şantaj yapan, yardım alan’ olarak tanımlayan Esen Balıbek, kendilerinin sahada çekilmesiyle bir kısmın avucunu ovuşturduğunu iddia edip diğer gazeteleri fırsatçı olarak gösterdi. Esen Balıbek’in Yeni Haber dışındaki gazeteleri şantajcı olarak gösterdiği yazısı şöyle: “Gazetecilik adı altında ulusal ve yerel basında, yalan söyleyen, ucuza satılan, şantaj yapan, yardım alan hiçbiri yormadı beni, yoramazdı da. Yeni Haber dışında bir ikisi hariç neredeyse tamamı diyebileceğim, hiçbir şeyi paylaşmadığım ve ulaşamadığım, adına devletin gazete dediği yayın organlarıyla, bir görüldüğünü yaşamak yordu. Biliyorum bir kısım Yeni Haber’in sahadan çekilmesine avuç ovuşturacak. Pastadan alacakları payı bizim çekilmemizden sonra artacak elbette. Yani onlara giderayak iyilik yapıyoruz böylece. Ama olsun” dedi.