Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Balıkesir’deki sağlık yatırımları ve sağlık alanındaki hizmet konusunda Ümit Ulus’a özel açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Balıkesir kent merkezindeki Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden yapılacağını dile getiren Yavuzyılmaz, Atatürk Şehir Hastanesi’nin arkasına da istismara uğrayan çocuklar için çocuk izleme merkezi oluşturacaklarını kaydetti. Balıkesir’de eksikliği bulunan branş doktorları için Sağlık Bakanlığı düzeyinde girişimlerde bulunduklarını belirten Yavuzyılmaz, önümüzdeki atama döneminde bir onkoloji doktoru ve çocuk kardiyoloğunun görevlendirilmesini beklediklerini söyledi. Özellikli sağlık hizmetlerinin verilmesi adına Atatürk Şehir Hastanesi’ni eğitim araştırma hastanesine dönüştürmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yavuzyılmaz, bu konuda Balıkesir Üniversitesi’yle birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

EDREMİT’E 400 YATAKLI HASTANE

Balıkesir il genelinde birçok sağlık yatırımının yapıldığına dikkat çeken Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, ilçelerde bazında eksik gördükleri yerlere ağırlık verdiklerini söyledi. Yavuzyılmaz, konuyla ilgili şunları kaydetti: “ Bizim birçok yatırımımız var. Bu yıl tamamlananlar, devam eden ve yatırım planında olanlar var. Ayvalık’ta ilçe sağlık müdürlüğü, sağlıklı yaşam merkezi, aile sağlık merkezi, 112 Acil ve turizm sağlık merkezi planımız var, bu projeler yatırım programına girdi. Gömeç’te mevcut entegre hastanesinin inşaatı devam ediyor. Burhaniye’de 130 yataklı yeni hastanemiz faaliyetlere başladı.  Orasının bazı eksiklikleri vardı onların ihalelerini gerçekleştiriyoruz. Eski hastanemizin yerine sağlıklı yaşam merkezi oluşturduk. Edremit’te 250 yataklı hastane planlanıyordu, orasının turizm merkezi olmasını göz önüne koyarak ve gerekli girişimlerin sonunda proje 400 yataklı olarak revize edildi. Zemin etüt edildi. Sağlıklı yaşam merkezi hizmete açıldı. Havran’da 40 yataklı hastanemiz var. İvrindi’de de 50 yataklı yeni hastane binamızı 2 ay önce bitirdik. İçerisine mobilya ve cihazları alıyoruz” dedi.

 

BALIKESİR DEVLET HASTANESİ YIKILIP YENİDEN YAPILACAK

 

Balıkesir merkezde de ciddi sağlık yatırımlarının planlandığını ve bazılarının başlama aşamasına geldiğini ifade eden Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yerine yeni bir hastane yapılacağını söyledi. Devlet Hastanesi’nde sağlık hizmeti vermeye devam edecekleri için binanın bölüm bölüm yıkılacağını açıklayan Yavuzyılmaz, “ Merkezde en büyük planımız Balıkesir Devlet Hastanesi binasını yeniden yapmak. Balıkesir Devlet Hastanesi binası yetersiz ve eksiklikleri var dolayısıyla oraya 400 yataklı yeni bir hastane binası yapmayı planlıyoruz. Bakanlığımız proje çalışmasını yaptı. Projeyi yapacak firma gelip yeri inceledi, Anıtlar Kurulu’nda belediyeden gerekli izinler alındı. Orasını bölüm bölüm yıkıp yapacağız. Önce binayı yapacağız sonra diğer bölümlerini yapacağız. Dolayısıyla hem sağlık hizmeti verilecek hem de inşaat devam edecek. Şehir hastanesi yıkıldıktan sonra orasının kapasitesinin 200 yatağa düşürülmesi söz konusu olmuş ancak doluluk oranı yüksek olduğu için bizden öncede gerekli girişimler yapılmış. Birinci basamak sağlık hizmeti dediğimiz aile hekimlikleri ve 112 istasyonlarıyla ilgili çalışmalarımız var. Burada bir hayırseverimiz aile sağlığı merkezi yaptı ve bize teslim etti. Başka bir hayırseverimiz bize 112 acil istasyonu yapıyor. Eski göğüs hastanesi ve eski kadın doğum hastanelerinin olduğu yerler sağlıklı yaşam merkezi haline getirildi. Burada spor aktivitelerine kadar kanser taramaları, diyetisyenimiz, psikoloğumuz, terapistimiz hepsi var. Vatandaşlarımızın buradan faydalanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

 

BANDIRMA’YA KALP DAMAR CERRAHİSİ AÇILDI

Balıkesir’in en büyük ilçelerinden biri olan Bandırma’ya kalp damad cerrahisi bölümünü getirdiklerini belirten Yavuzyılmaz, diğer ilçelerdeki sağlık yatırımlarının da devam ettiğini söyledi. Yavuzyılmaz, “Savaştepe’de bir sıkıntımız var. Savaştepe’deki hastanemiz eski bir hastane ve deprem açısından risk taşıyor. Yeni hastane için Bakanlığımızla görüştük. Dursunbey’de yeni bir hastane yaptık. Bigadiç’te yeni hastanemize bir fizyoterapi merkezi ekleyeceğiz. Bigadiç termal suyun olduğu bir ilçe ve biz bu suyu sağlık tedavisinde kullanmak istiyoruz. 2500 metrekare alanlık yerle ilgili proje çalışması tamamlanmak üzere. Sındırgı’da hastanemizin yapımı yüzde 50 seviyelerinde tamamlandı. Bir yıl içerisinde bize teslim edilir. Susurluk’ta 75 yataklı bir hastane için girişimlerimiz var. Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonunda eğer yatırımlardan kalan bütçe olursa bu yıl eğer olmazsa önümüzdeki yıl yatırım programında yer alacak. Manyas, Gönen’de hastanelerimiz yeni, sıkıntımız yok. Marmara Adası’nda hastane binamız yüzde 90 tamamlandı. Bandırma’da hastanemize ek binalar yapılmıştı. Oraya kalp damar cerrahisi ve anjiyo merkezi yaptık. Artık Bandırma’da anjiyo yapılıyor yakın zamanda da bypass yapılacak. Orada diyaliz merkezi sıkıntımız vardı. Oraya yeni bir diyaliz merkezi yapıyoruz. Bandırma’daki büyük bir diğer yatırımımız ağız diş sağlığı merkezi proje ve bir ay içerisinde burası da tamamlanacak.

 

 

ATATÜRK ŞEHİR HASTANESİ’NDE HİPERBARİK OKSİJEN MERKEZİ AÇILDI

1100 yatak kapasiteli Atatürk Şehir Hastanesi’ne özel sağlık hizmetlerini getirmeye başladıklarını söyleyen Yavuzyılmaz, “ 18 Ekim’de Atatürk Şehir Hastanesi’nde hiperbarik oksijen merkezinin açılışını yapacağız. Balıkesir’de önemli bir eksiklikti, ilimizde bu hizmet verilmiyordu. Yine Atatürk Şehir Hastanesi’nin arkasına çocuk izleme merkezi yapıyoruz. Türkiye’de 40 yakın ilde bu merkez var. Özellikle istismara uğramış çocukların takibinde, tedavisinde ve adli sürecinde burası önemli bir merkez olacak. Çocuklar emniyete gidiyor ayrı örseleniyor, doktora gidiyor ayrı örseleniyor, psikoloğa gidiyor ayrı örseleniyor, hakim-savcının karşısında ayrı örseleniyor. Şimdi bunlar tek merkezde yapılacak. Bir ay içerisinde bunu tamamlamış olacağız” dedi.

 

ONKOLOG VE ÇOCUK KARDİYOLOĞU YOLDA

Bazı branşlarda hekim eksikliklerinin bulunduğunu ve bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nda girişimlerde bulunduklarını ifade eden Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “En kapsamlı sağlık hizmetleri eğitim araştırma hastanelerinde olur, içinde asistanı, hocası olan ve aynı zamanda hekim yetiştiren yerlerdir burası. Bizimde üniversite hastanemiz var ancak burası eksik kalmış. 1 milyon 250 nüfusu olan bir ile 200 yataklı eğitim araştırma hastanesi yeterli değil. Biz üniversiteyle ortak bir çalışma yapıyoruz, onlara hekim ve personel görevlendiriyoruz. Bir çocuk kardiyoloğunun yetişmesi 30 yıl ve bunların sayısı çok az. Devlet hastanelerinde bu doktorları tutmak çok zor. Aynı sıkıntı onkolojide de yaşadık, iki hekim arkadaşımız vardı bir arkadaşımız istifa etti. Sonuçta hastalar sıkıntı yaşandı. Bir ilde bir hekim kaldı. Bakanlığımızla görüştük ve önümüzdeki kurada ilimize onkolog tahsisi yapılacak. İnşallah çocuk kardiyoloğu da verilecek. Bakanlık hekim görevlendirmesi yaparken acil durumda olan ve çevre illerdeki duruma göre görevlendirme yapıyor. Onkolog için sözü aldık, çocuk kardiyoloğu için de herhangi bir sıkıntı olmazsa bunun için söz aldık. Bandırma’da çocuk hekimiyle ilgili sıkıntımız var oraya da hekim bekliyoruz. Ülkemizin güneyinde terör operasyonuna sağlık personeli gönderiyoruz” dedi.

 

“EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Balıkesir’e sağlık hizmetlerini daha özellikli hale getirmek adına eğitim araştırma hastanesinin şart olduğuna dikkat çeken Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “ Buradaki hastaneyi eğitim araştırma hastanesi yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Üniversitemizin bu anlamda çok önemli göreve var. Bizim fiziki anlamda bu işi yapabiliriz, kadroların açılması gerekiyor. Belli bir noktaya geldik. Bunu üniversite üzerinden mi yaparız yoksa bizim üzerimizden mi bunu çok konuşuyoruz. Balıkesir Üniversitesi Rektörü bu anlamda kapısı bize açık. Eğer eğitim araştırma olursa üniversitenin imkanlarını da hastanede kullanma imkanımız olacak” dedi.

 

 

VATANDAŞ ATATÜRK ŞEHİR HASTANESİ’NDEN MEMNUN

Atatürk Şehir Hastanesi’yle ilgili vatandaş memnuniyetini ölçtüklerini ve genel itibariyle vatandaş memnuniyetinin iyi seviyelerde olduğunu söyleyen Yavuzyılmaz, “Atatürk Şehir Hastanesi hizmet anlamında oturdu. Memnuniyet seviyesi iyi noktalara geldi. Sık sık gezip kontroller yapıyoruz. Devasa bir bina yapıldı. Böyle devasa yapıda aksaklıkların ve eksikliklerin çıkma durumu olacaktır. Bu hastaneye günde 30 bin kişi girip çıkıyor. Böyle hareketliliğin olduğu yerde mutlaka aksaklıklar olacaktır. Orada 60 tane asansör var ve her gün en az 2 tane asansörün bakımı oluyor. Hep bu aksaklıkların gündeme getirilmesi doğru değildir. Biz bu eksikliklerin giderilmesi adına çalışıyoruz. Ekipman ve cihaz konusuna en iyi seviyedeyiz. Yapılmayan operasyon yok gibi. Anketlerde vatandaş memnuniyetinin üst seviyede olduğunu görüyoruz” dedi.